Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна със заместник-помощник държавния

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна със заместник-помощник държавния
Коментари Харесай

Вашингтон с нова дипломатическа мисия на Балканите

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна със заместник-помощник държавния секретар на Съединени американски щати и специфичен делегат за Западните Балкани Габриел Ескобар, с който разиска настоящите събития в процеса на нормализиране на връзките с Прищина, опциите за продължение на разговора и намирането на устойчиви решения, заяви сръбската национална телевизия РТС.

Вучич още веднъж акцентира цялостния ангажимент на Сърбия за продължение на процеса на разговор и разрешаване на откритите въпроси сред Белград и Прищина, с акцент върху цялостното използване на подписаните до момента в Брюксел съглашения и ценене на интернационалното право, оповестиха от Службата за съдействие с медиите на президента.

Специалният делегат на Съединени американски щати Габриел Ескобар изрази очакване, че разговорът сред Белград и Прищина по всички открити въпроси и всеобхватната нормализация на връзките ще продължи динамично и градивно, което е значимо както за жителите, по този начин и за общия мир, непоклатимост и прогрес на района, с бързо привършване на договарянията, се показва в известието.

Важен диалог за всички настоящи събития и отворени въпроси в разговора сред Белград и Прищина, с гледище за цялостно използване на постигнатите до момента съглашения, както и на интернационалното право, написа президентът Вучич в профила си в Инстаграм.

" Сърбия, като сериозна, надеждна и виновна страна, продължава битката за запазването на своя народ и страна, като поставя оптимални старания, с цел да резервира мира, стабилността и напредъка на целия район “, добави Вучич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР