Президентът на Руската федерация Владимир Путин нарече „фалшиви“ твърденията за

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин нарече „фалшиви“ твърденията за
Коментари Харесай

Путин отрече клането в Буча

Президентът на Руската федерация Владимир Путин назова „ подправени “ изказванията за кръвопролитие в украинския град Буча, съобщи „ Ню Йорк Таймс “. Путин разказа като „ подправени “ фотосите от трупове на цивилни жители в обитаемоте места край Киев, които в продължение на седмици бяха окупирани от съветски бойци. Путин беше представен да споделя, че протичащото се в Украйна е " покруса ", само че настоя, че Русия е нямала различен избор.

На 24 февруари съветската войска предприе пълномащабна инвазия в Украйна, като един от фронтовете беше към столицата Киев. Руската войска обаче беше разгромена и избяга назад към Беларус и РФ. В продължение на няколко седмици съветските окупатори правиха военни закононарушения край Киев, убивайки невъоръжени жители и изнасилвайки девойки и дами.

Кремъл твърди, че труповете, лежащи по улиците на Буча и други обитаеми места, са фалшификат. Марионетката на Путин – президентът на Беларус Александър Лукашенко – упрекна английските служби. По думите му в Украйна не са убивани цивилни, а публикуваните фотоси са „ психическа интервенция “, осъществена от английските служби. Украинската прокуратура заяви, че досега в Киевска област са открити телата на 1222 цивилни жертви на съветските агресори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР