Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в момента доставките

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в момента доставките
Коментари Харесай

Путин: Доставките на руски петрол и газ за Европа нямат разумна алтернатива

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че сега доставките на съветски нефт и газ на европейския пазар нямат рационална опция. Според него непрекъснатите диалози за отвод от съветските енергийни запаси в допълнение дестабилизират пазара и покачват цените.

На съвещание, отдадено на петролната и газовата промишленост Владимир Путин изясни за какво съгласно него в сегашния миг европейските страни не могат да се откажат от съветското синьо гориво.

„ Просто няма свободни размери на международния пазар. А доставките от други страни, които могат да бъдат ориентирани към Европа, на първо място от Съединените щати, ще костват на потребителите в пъти по-скъпо. Именно в пъти. Ще се отразят на виталното ниво на хората и на конкурентоспособността на европейската стопанска система “.

Путин призна, че в обозрима вероятност доставките на запад ще понижават и по тази причина би трябвало да бъде диверсифициран износът към бързоразвиващите се пазари на юг и изток. По думите му за задачата би трябвало да бъдат избрани основните инфраструктурни планове и да стартира тяхното строителство.

Владимир Путин сподели още, че банките от по този начин наречените вражески страни задържат заплащанията за съветските енергийни носители.

В края на март Русия предложи на европейските страни нова система за разплащане. Тя планува потребителите на съветски природен газ да превеждат долари и евро по сметки в “Газпромбанк ”, която от своя страна да ги конвертира в рубли на Московската борса. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР