Президентът на Русия Владимир Путин, заместник-ръководителят на Съвета за сигурност

...
Президентът на Русия Владимир Путин, заместник-ръководителят на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Рускитe политици реагираха на убийството на Шиндзо Абе

Президентът на Русия Владимир Путин, заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, прессекретарят на президента Дмитрий Песков, членове на Съвета на федерацията и Държавната дума показаха съболезнования за гибелта на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе, който в петък, 8 юли, по време на изборно събитие в града Нара беше убит от моряк от Националните сили за самозащита. Те означиха професионализма и дипломатическите качества на Абе , като показаха, че той бе мощен политик, един от дребното, които се застъпваха за възстановяване и контролиране на връзките с Русия и поддържане на мира.



Владимир Путин: „ Ръката на нарушител прекъсна живота на извънреден общественик “
Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнователна депеша до брачната половинка на Шиндзо Абе.

" Ръката на нарушител прекъсна живота на един извънреден общественик, който дълго време оглавяваше японското държавно управление и направи доста за развиването на добросъседските връзки сред нашите страни ". Владимир Путин

Путин означи, че поддържал постоянни контакти с Абе, в които се проявявали неговите „ отлични персонални и професионални качества “. " Светлият спомен за този прелестен човек ще остане вечно в сърцата на всички, които са го познавали. Пожелавам на Вас и Вашето семейство резистентност и храброст пред тази тежка, непоправима загуба “, приключва президентът.



Дмитрий Песков: " Абе беше родолюбец на Япония "
Според прессекретаря на съветския президент Дмитрий Песков , Кремъл е надълбоко тъжен от новината за гибелта на Шиндзо Абе и изрично осъжда покушението против него. Според Песков Абе постоянно е защитавал ползите на Япония , само че предпочитал да го прави по дипломатически път, на масата за договаряния.

" Благодарение на това той построи доста положителни, работни, градивни връзки с президента Путин. Сега такава политическа воля е дефицитна в редица страни и те намерено декларират, че избират да пазят ползите си на бойното поле, което е задънена улица за развиването ".

Дмитрий Песков ", прессекретар на президента на Русия


Дмитрий Медведев: „ Един от дребното, които се застъпваха за развиването на връзките с Русия “
" Организаторите и причинителите на закононарушението, което умъртви Абе, би трябвало да понесат неизбежното и най-тежко наказване ", сподели Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, ръководител на " Единна Русия ".

" Аз персонално познавам Шиндзо Абе като един от дребното японски политици, които се застъпваха за поредно развиване и задълбочаване на връзките с Русия на всички равнища . Изказваме нашите съболезнования на фамилията и приятелите на Шиндзо Абе, Либерално-демократическата партия и целия японски народ ".

Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия.

Медведев означи, че в цивилизования свят няма и не може да има опрощение за тероризма и екстремизма. Според него в битката с сходна престъпност би трябвало да обединят напъните си всички политически сили, без значение от програмните си настройки и държавна принадлежност.
Александър Башкин: „ Абе се приближи повече от всеки различен до възобновяване на връзките с Русия “
Според сенатора Александър Башкин някогашният японски министър председател Шиндзо Абе е бил доста покрай възобновяване на другарските връзки сред двете страни . Според Башкин новият министър председател Фумио Кишида " унищожи всички връзки ".
Константин Косачев: „ Ужасни вести от Япония “
Съболезнования изрази и заместник-председателят на Съвета на федерацията Константин Косачев . „ Ужасни вести от Япония. Като министър-председател Шиндзо Абе персонално ръководеше дълготраен и доста ефикасен план за междурегионално съдействие посредством горните камари на съветския и японския парламенти. Вечна памет! " — написа той в канала си в Telegram.


Алексей Чепа: „ Плеяда от мощни политици си отива “
Според Алексей Чепа, първи заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума, в света има все по-малко " съществени " политици.

" Днес можем да забележим, че политическите водачи на доста страни са очевидно слаби. И, за жалост, това от време на време води до трагични последствия. Отива си една плеяда от мощни политици, които повлияха на обстановката и можеха да я управляват както в личната си страна, по този начин и в света . Абе беше мощен политик, направи много за поддържането на мира в района и в света "

Алексей Чепа Първи заместник-председател на Комитета по интернационалните въпроси на Държавната дума.

Чепа добави, че не вижда вероятности за възстановяване на връзките сред Русия и Япония, които през днешния ден са " доста комплицирани ".



Бившият японски министър председател Шиндзо Абе умря в болница, откакто лекарите се бориха за живота му часове наред. Покушението за живота му беше осъществено сутринта на 8 юли по време на предизборно събитие в японския град Нара: някогашен моряк от японските сили за самозащита се приближи до политика откъм гърба и го простреля с пушка. Той изясни дейностите си с неодобрение от политиката на някогашния министър председател. Абе беше на 67 години.

Източник: Лента.ру

Превод и редакция: Оля Ал-Ахмед




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР