Във вторник държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че

...
Във вторник държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че
Коментари Харесай

Блинкън иска САЩ да отговорят на МНС за Газа

Във вторник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че администрацията на президента Джо Байдън ще се радва да работи с Конгреса, с цел да формулира подобаващ отговор на прокурора на Международния углавен съд (МНС) Карим Ханза ареста на израелски водачи по отношение на войната в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Блинкън направи изказването по време на чуване в комисията по външни връзки на Сената. 

Той не посочи какъв може да бъде отговорът.

Блинкън дефинира този ход на МНС като " извънредно неправилно " решение, което би усложнило вероятностите за реализиране на договорка за заложници и преустановяване на огъня в спора на Израел с палестинската въоръжена формация " Хамас ".

Припомняме, че Хан сподели в понеделник, че има рационални учредения да счита, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху, началникът на защитата на Израел и трима водачи на " Хамас " " носят наказателна отговорност " за хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството.
 Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател
Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател

Панел от съдии към Международният углавен съд ще прегледа молбата на Карим Хан

Вашингтон остро разкритикува изказването на Хан, потвърждавайки, чеи поражда опасения по отношение на процеса. Байдън настоя, че не може да има равно отнасяне на Израел и " Хамас ".

за решенията на МНС. Съединените щати отхвърлят ​​легитимността на Международния углавен съд и заплашват да го подложат на наказания, само че не се двоумят да употребяват организацията против хора, които считат за свои врагове. Това съобщи съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов. 

Израелският министър на защитата Йоав Галант разказа във вторник настояването на прокурора от Международния углавен съд за заповеди за арест против него и премиера Бенямин Нетаняху

Франция поддържа Международния углавен съд (МНС) и , съобщи френското външно министерство. 

Германски публични лица

Съединените щати не са член на съда, само че са подкрепяли минали обвинявания, в това число решението на МНС предходната година да издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин за войната в Украйна.

Републиканските членове на Конгреса заплашиха законодателство за налагане на наказания на МНС, само че мярка не може да стане закон без поддръжката на президента Джо Байдън и неговите сътрудници демократи, които управляват Сената.
 Франция поддържа МНС за заповедта за арест на Нетаняху
Франция поддържа МНС за заповедта за арест на Нетаняху

Париж застава зад " битката с безнаказаността

През 2020 година администрацията на тогавашния президент Доналд Тръмп упрекна МНС в нарушение на националния суверенитет на Съединени американски щати , когато позволи следствие на военни закононарушения, осъществени в Афганистан. Съединени американски щати се насочиха към чиновниците на съда, в това число тогавашния прокурор Фату Бенсуда, със заледяване на активи и забрани за пътешестване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР