Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат

...
Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат
Коментари Харесай

Путин: Това е унизителен подход!

Президентът на Русия Владимир Путин прикани да не се позволяват бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци. Той сподели, че на Русия не са ѝ нужни незаконни детайли, които да идват от Афганистан и повтаряне на обстановката от 90-те години на предишния век и от началото на 21 век, съобщи ТАСС, заяви Българска телеграфна агенция.

Путин добави, че Русия не желае и незаконни детайли от Сирия да влизат на територията ѝ и напомни, че съветските управляващи са създали всичко належащо Сирия да не се трансформира в разплодник на тероризма. Руският президент разкритикува концепцията на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в прилежащите централноазиатски страни, до момента в който техните визи за Съединени американски щати и Европа се обработват.

" Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, до момента в който самите те (западните страни), не желаят да ги одобряват без визи ", запита Путин по време на среща с представители на ръководещата съветска партия Единна Русия. " Защо се възприема подобен позорен метод за разрешаването на казуса? " добави той. Съединени американски щати водят секрети диалози с редица страни в обезверен опит да обезпечат покупко-продажби за краткотрайно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск поради това, че са работили за американското държавно управление, напомня Ройтерс.

Същевременно съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Организацията на Договора за групова сигурност и Шанхайската организация за съдействие ще обсъдят на срещите си на върха през септември обстановката в Афганистан. Докато някои западни страни към момента се мъчат да изтеглят хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, напомня Ройтерс.

Лавров съобщи, че талибаните до момента се придържат към обещанията си за преустановяване на бойните дейности, за прошка за всички, които са били забъркани в борбата и за потребността от народен разговор. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с някогашния президент на Афганистан Хамид Карзай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР