Сериозна разлика в цените на горивата в България и Гърция.

...
Сериозна разлика в цените на горивата в България и Гърция.
Коментари Харесай

Горивата в Гърция - по-скъпи, но по-качествени от българските

Сериозна разлика в цените на горивата в България и Гърция. В южната ни съседка литърът бензин или дизел са доста по-скъпи и това кара все по-масово гръцки водачи да зареждат у нас. Това е добра вест за бензиностанциите край границата, които намират един в действителност необятен пазар.

На границата с Гърция придвижване има даже и в дни, които не са почивни. Масово южните ни съседи вършат разходка до Кулата, която съчетават с икономията, оповестява NOVA NEWS. Нея я реализират, когато застанат до бензиновата колонка в родните бензиностанции. На нея цените са осезаемо по-ниски спрямо тези в Гърция.

Защо бензинът доближи стойностите на дизела по бензиностанциите

Според постоянно пътуващи има любопитна наклонност. Цените на горивата навътре в страната са малко по-ниски от тези в пограничните региони. Български водачи описват, че им се е налагало да сипват в резервоара и от по-скъпия гръцки бензин, тогава оставали с любопитни усещания.

" Горивото е по-качествено там и ти дава спестовност, което е от голяма важност. Като напълниш резервоара, повече километри минаваш. Докато у нас горивото е по-слабо ", показа усещанията си пътуващ.

 istock istock
И все пак цената постоянно е определящата, по този начин че почти не се случва някой да излиза от България, отивайки в Гърция с празен контейнер.

Повече гледайте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР