Президентът на Русия Владимир Путин наблюдава днес учение на стратегическите

...
Президентът на Русия Владимир Путин наблюдава днес учение на стратегическите
Коментари Харесай

Путин наблюдава учение за голям ядрен удар

Президентът на Русия Владимир Путин следи през днешния ден обучение на стратегическите нуклеарни сили на страната, включващо изстрелвания на балистични и крилати ракети, предадоха международните организации, като се позоваха на Кремъл.

Руският президент " организира обучение на стратегическите сили за въздържане... Задачите, сложени по време на подготовката на силите за стратегическо въздържане, бяха изпълнени напълно, всички ракети доближиха задачите си, потвърждавайки заложените характерности ", съобщи пресслужбата на Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

В известието беше посочено, че Путин е поддържал връзка с министъра на защитата Сергей Шойгу и с началника на генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов от ситуационния център в Кремъл.

Шойгу е докладвал на Путин, че учението е имало за цел да симулира " огромен нуклеарен удар ", нанесен от Русия в отговор на атомно нахлуване против нея .

Герасимов е споделил на президента, че в учението са взели участие междуконтинентални балистични ракети " Ярс ", подводници и стратегически бомбардировачи " Туполев ".

От космодрума " Плесецк " е била изстреляна ракета " Ярс " към полигона " Кура " в Камчатка, а от Баренцово море е била изстреляна балистична ракета " Синева " . Самолети " Ту-95МС " са изстреляли крилати ракети.



Министерството на защитата разгласява фрагменти от изстрелването на " Синева " от атомната подводница " Тула " и от изстрелването на " Ярс ".

 Оръжията на Кремъл в деяние: Путин и Лукашенко упражняваха нуклеарна война (видео) Виж още

Съединени американски щати обявиха, че Русия авансово ги е уведомила за маневрите.

Учението беше извършено в миг, когато Москва предизвестява, че Киев възнамерява да взриви " мръсна бомба " при инсценирано нахлуване за да упрекна Русия. Украйна и нейните съдружници изрично отхвърлят това изказване.

Голяма обучение на съветските нуклеарни сили бе извършено и пет дни преди нахлуването на съветската войска в Украйна.

Междувременно на среща с ръководителите на разследващите служби на няколко някогашни руски републики съветският президент също съобщи, че Украйна има проекти да употребява " мръсна бомба ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР