Целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в

...
Целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в
Коментари Харесай

Военният министър предупреди за руска намеса на изборите

Целта на Кремъл сега е да повлияе непосредствено в идните избори през юни. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов, в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в София. Запрянов е представител на Комитета по защита и сигурност на асамблеята.
" Имаме поради европейската резолюция от 25 април т.г. за нови сигнали за въздействие и интервенция на Русия по отношение на евроизборите ", показал е служебният министър.
" България е цел на хибридната експанзия на Русия. Ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на вътрешнополитическите ни процеси ", декларирал е Запрянов. По думите му, българската страна е готова и чака такива действия по дезинформация по отношение на идните избори на 9 юни.
  Форум
Народното заседание в София е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО от 25 до 27 май 2024 година Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на пакта, както и от 25 страни-партньори и парламентарни организации, ще се включат в работата на органа.
Участниците разискват основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност. Очаква се асамблеята да затвърди решителната си позиция против съветската експанзия по отношение на Украйна, да разиска даването на незабавна и дълготрайна помощ за Украйна, както и да одобри декларация за поддръжка на страната до победа. Асамблеята би трябвало да одобри и своите рекомендации за идната през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.
Шведски парламентаристи ще се включат за първи път в работата на асамблеята, откакто страната стана пълновръстен член на Алианса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР