Президентът на Русия направи изявление във връзка с пандемията от

...
Президентът на Русия направи изявление във връзка с пандемията от
Коментари Харесай

Путин обеща допълнително заплащане за лекарите и на семействата с деца

Президентът на Русия направи изказване по отношение на пандемията от ковид. Той прикани хората да съблюдават режима на изолираност. Ключовите поръчения на съветския президент са следните:
Считано от април в продължение на три месеца на лекарите, ангажирани в битката против ковид да се изплатят от 25 до 80 хиляди рубли.
В идващите пет дни държавното управление и Централната банка да разработят стратегия за спомагателна поддръжката бизнеса за запазването заплатите и заетостта.
Да се оказва помощ, на първо място, на тези компании, които желаят да запазят заетостта.
Да се разширят параметрите за даване на кредитни ваканции. 
За хората, останали без работа в продължение на три месеца ще се изплаща минималната работна заплата, а а на фамилиите с деца, чиито родители са останали без работа - в допълнение три хиляди рубли (около 70 лева.) на дете.
Руският президент акцентира, че хората би трябвало да получат парите си без забавяне.
Междувременно стана ясно, че министерството на земеделието на Русия счита да притегли студенти от аграрните университети и пандизчии, с цел да обезпечи прибирането на тазгодишната годишна продукция, заяви ТАСС.
Предвижда се към работа на полето да бъдат привлечени хора, останали приудително краткотрайно без работа поради ограниченията против ковид.
В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура, може да се прегледа и опцията за привличане на задгранични сезонни служащи в селското стопанство.
До този миг в Русия броят на инфектираните с ковид надскочи 8 хиляди души. Починалите са 63. Здравните управляващи в страната оповестяват за 86 излекувани от ковид.
Може ли Съединени американски щати да принуди Китай да заплати на света загубите от COVID-19?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР