Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че изявленията

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че изявленията
Коментари Харесай

Пендаровски: Изявления за историята от български политици не подобряват атмосферата за преговори

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че изказванията за историята от българските политици не усъвършенстват атмосферата за договаряния. В изявление за телевизия ТВ 24 Пендаровски съобщи, че до изборите за парламент у нас двете страни би трябвало да концентрират диалозите върху второстепенни въпроси като инфраструктура, енергийно свързване, съдействие в образованието, медиите.

Пендаровски изиска да се изчака 2-3 месеца да спадне напрежението и по-късно с студен разум Скопие и София да седнат да вземат решение противоречивите въпроси.

Държавният глава разяснява и предлагането на ръководителя на гръцката дипломация Никос Дендиас да бъде медиатор в договарянията с България. Той изрази подозрение, че в един характерен балкански спор, трета балканска страна може да бъде възприета като самостоятелен посредник.

В един характерен балкански спор като този, който е натрапен от София, се колебая, че трета балканска страна може да бъде възприета като самостоятелен посредник, съобщи Пендаровски, съгласно който най-хубавите медиатори в балканските проблеми са от „ могъщите далечни страни “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР