Президентът на Обединените арабски емирства издаде указ, отменящ закона за

...
Президентът на Обединените арабски емирства издаде указ, отменящ закона за
Коментари Харесай

Край на бойкота срещу Израел

Президентът на Обединените арабски емирства издаде декрет, отменящ закона за протест на Израел и допускащ да бъдат подписани търговски и финансови спогодби сред двете страни, заяви през днешния ден формалната осведомителна организация на ОАЕ, УАМ, представена от Ройтерс.

Указът на президента Халифа бин Зайед Ал Нахаян има за цел " да подкрепи двустранното съдействие предвид на установяването на пълноценни двустранни връзки ", написа в изказването. На този декор израелската самолетна компания " Ел Ал " има намерение да реализира първия пряк полет от летище " Бен Гурион " в Тел Авив до столицата на ОАЕ Абу Даби. С него ще бъдат превозени израелска делегация и висши съветници на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Българска телеграфна агенция.

Споразумението за нормализиране на връзките сред Израел и ОАЕ, оповестено на 13 август, бе подписано с посредничеството на Тръмп. Сред американските публични лица на борда на самолета на " Ел Ал ", който ще отпътува в понеделник в 10 ч., ще бъде старши съветникът на американския президент Джаред Къшнър, сподели представител на администрацията. Преди да бъде публично подписано съглашението сред Израел и ОАЕ, е належащо да бъдат конкретизирани някои детайлности като откриването на посолства и комерсиалните и транспортните връзки.

Между Израел и ОАЕ няма публична въздушна връзка. Не е ясно и дали израелската самолетна компания " Ел Ал " ще може да лети над Саудитска Арабия, която не поддържа публични връзки с Израел, с цел да бъдат полетите по-кратки. През май аероплан на " Етихад еъруейз ", авикомпания от ОАЕ, извърши полет от Eмирствата до Тел Авив, с цел да достави на палестинците артикули по отношение на пандемията от новия ковид. Това беше първият прочут полет на въздушен транспортьор от ОАЕ до Израел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР