Президентът на българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев отказа

...
Президентът на българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев отказа
Коментари Харесай

Любомир Ганев отказа публична дискусия с родители

Президентът на българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев отхвърли да се включи в обществена полемика с родители на подрастващи волейболисти. Темата трябваше да бъде противоречивият вътрешен устав на организацията за прехвърляния - в частта му, уреждаща прекосяването на състезатели на възраст сред 13 и 18 година от един тим в различен.

Според фигуриращия в него член 14, алинея 8 клубът, в който едно дете е навършило 13-годишна възраст, автоматизирано става пртежател на неговите спортни права и до навършване на пълноправие, то може да смени клубната си принадлежност единствено след даване на " документ за липса на отговорности " или възнаграждение на " такса развиване " към БФВ. И в двата случая това коства 4- или даже 5-цифрени суми на родителите.

Група родители повдигнаха въпроса още през септември, обвинявайки федерацията в " робство ", а клубовете в " рекет ". Някои от тях заплашиха, че ще потърсят правата си в съда, цитирайки Закона за физическо образование и спорт (ЗФВС), който не планува опция нито за владение на спортни права на спортисти дилетанти, нито за тяхното трансфериране, нито за възнаграждение на обезщетение като наложително изискване за картотекиране.

Миналия месец пред " Сега " шефът на БФВ отбрани признатия устав и заявява подготвеност да дискутира тематиката с всяка наранена или заинтригувана страна. " Готов съм на обществен дебат с родители, с публицисти. Но аз няма да разреша да бъде очернен имиджът на федерацията. Единствено съдът може да реши дали правилникът е закономерен или не. Той е утвърден от ММС и е идентичен за всички ", съобщи тогава Ганев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР