Президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че Баку е готов

...
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че Баку е готов
Коментари Харесай

Ето какво е условието на Азербайджан за мир

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев съобщи, че Баку е подготвен да се споразумее за режим на преустановяване на огъня в Карабах, заяви организация " Фокус ", базирайки се на РИА Новости.

" Да, подготвени сме. Казвал съм това доста пъти. Днес сме подготвени да реализираме съглашение за преустановяване на огъня. Но в това време Армения, нейният министър председател би трябвало да заявява, че са ангажирани с правилата, създадени взаимно със Съединени американски щати, Русия и Франция ", сподели Алиев в изявление пред Fox News.

Алиев акцентира, че Баку желае да премине към договаряния, само че от арменската страна идват сигнали за невъзможността за дипломатическо решение на спора. " Военният фактор води до огромни вреди и жертви. Следователно, колкото по-рано стартираме основни договаряния, толкоз по-скоро ще бъде открит метод за разрешаване на спора. Решението на спора се основава на териториалната целокупност на Азербайджан ", добави президентът.

Преди ден арменският министър председател Никол Пашинян съобщи, че казусът с Карабах не може да бъде решен с дипломатически средства. Той прикани " арменците да вземат оръжие и да защитят родината си ", само че в това време означи, че Ереван постоянно е подготвен за компромис. По думите му Армения може да " смъкна летвата " на своите претенции, само че Азербайджан също би трябвало да направи това. Илхам Алиев към този момент приказва за готовността на Баку за помирение в изявление за френския вестник Figaro. Представителят на арменското министерство на защитата Артсрун Ованесян оцени тези думи като опит за печелене на време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР