12-годишно дете е било простреляно с боен пистолет в крака

...
12-годишно дете е било простреляно с боен пистолет в крака
Коментари Харесай

Синът на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков е прострелял свой връстник по време на рожден ден в Арбанаси

12-годишно дете е било простреляно с военен револвер в крайници през днешния ден по време на рожден ден от друго дете. Изстрелът е създал 11-годишният наследник на депутата Явор Божанков, който удостовери за случая. Простреляното дете е във великотърновската болница без заплаха за живота. Образувано е досъдебно произвеждане, съобщи БНР.

Инцидентът е от през днешния ден следобяд по време на частно празненство в село Арбанаси.

" Децата намират револвер, одобряват го като играчка, само че не е. Оръжието е на притежателя на къщата ", написа във Facebook профила си депутатът Явор Божанков.

Големият му наследник, който е невръстен, създава с оръжието изстрел и ранява в крайници момиченце, тяхна родственик.

Детето е добре, разясни Божанков и посочи, че не е бил на рождения ден по време на случая. За простреляното дете потвърдиха и от полицията във Велико Търново и показаха, че е формирано досъдебно произвеждане, като отхвърлят повече информация.

От Районната прокуратура показаха, че занапред ще се открива за какво бойният револвер, който е законно притежаван, не е съхраняван по надлежния ред, а е бил на масата по време на празника. Наказателна отговорност ще се търси от притежателя на оръжието, само че и от родителите - дали са упражнили задоволителен контрол върху децата си.

Хирург и ортопед са обработили раната на пръста на крайници на простреляното дете. То е без заплаха за живота в ортопедията на великотърновската болница.

Самият Божанков изясни случая на страницата си във ФБ и написа, че няма да разяснява случая, тъй като отива при децата си и желае да бъде с тях.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР