През януари тази година 19-годишната Зара Ръдърфорд стана най-младият човек

...
През януари тази година 19-годишната Зара Ръдърфорд стана най-младият човек
Коментари Харесай

Да прелетиш сам около света, когато си само на 17

През януари тази година 19-годишната Зара Ръдърфорд стана най-младият човек в света, който направи независимо околосветско прехвръкване със аероплан.
 Кевин Филип и съвсем смъртоносния случай след акро полет с парапланер
Когато си на секунди от гибелта

Почти смъртоносният случай на Кевин Филип

Ето че в този момент, едвам няколко месеца по-късно, Мак Ръдърфорд, по-малкият ѝ брат, ѝ измъква купата отдолу под носа. Едва на 17, той към този момент публично е най-младият човек в света, прелетял към света със аероплан, и то напълно самичък.

Мак, който е от белгийско-британски генезис, е кацнал назад тази сряда, на 24 август, на същото място, откъдето е отлетял - а точно - България.

Пътешествието му, с начална точка нашата страна, стартира на 23 март и цели пет месеца му лишават, с цел да прелети над 52 страни от пет континента. Но не съмняваме, че цялото това време, прекарано във въздуха, си е заслужавало, защото то му отрежда и място в Рекордите на Гинес.

А пътешествието си е било напряко цяло премеждие. Мак разкрива, че се е сблъскал с редица провокации, измежду които пясъчни стихии в Судан, рискови горещини в Дубай, затворени летища в Индия, мусонни дъждове, както и няколко механически казуса.

Но всичко това очевидно надалеч не му се е коствало чак толкоз неприятно, едвам спи в колиба на зарязан тихоокеански остров. Този миг за Мак е бил най-робинзонкрузоновският, само че му се е наложило откакто е летял цели 11 часа от Япония до Аляска.

И в каквито и обстановки да попада по време на пътешествието, младият водач не се отхвърля от задачата си в нито един миг. Все отново, той мечтае да стане точно водач откогато е единствено на три години. Очевидно, че колкото повече е пораствал, толкоз по-целеустремено е следвал фантазията си и през септември 2020 година, когато е на 15, става и най-младият дипломиран водач в света, написа Guardian.
 Робърт Морган, Дарън Харисън, Чесна 208 и по какъв начин се приземява аероплан, откакто водачът припада
Да приземиш аероплан откакто водачът припада

А си просто пасажер на борда

" С това пътешестване се пробвам също да покажа, че младежите могат да трансформират нещата, не е нужно да си на 18, с цел да направиш нещо особено - просто следвай фантазиите си и в последна сметка те ще се осъществен ", е вдъхновяващото обръщение на Мак Ръдърфорд.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР