Содата за хляб е наш верен помощник не само в

...
Содата за хляб е наш верен помощник не само в
Коментари Харесай

Сода за хляб в прането - как и за какво да я използваме

Содата за самун е наш правилен асистент освен в кухнята, само че и в почистването на дома. С нея и с малко оцет можем да почистим съвсем всичко. А, става известно, може да използваме натриевия бикарбонат и като добавка към препаратите за пране. Ето по какъв начин и за какво.
 Сода за самун и оцет - по какъв начин да измиваме вярно плодовете и зеленчуците с тях
Сода за самун и оцет - по какъв начин да измиваме вярно плодовете и зеленчуците с тях

Ето какво би трябвало да знаем

Премахване на миризми

Със сигурност имаме най-малко една дреха, която колкото и пъти да я перем, все си мирише неприятно. Това най-често се случва с облеклата, с които спортуваме или други, които попиват огромно количество пот. Или пък с тези, които са престояли прекомерно дълго влажни, преди да стигнат до пералнята, и в този момент миришат на плесен.

За да премахнем неприятната миризма, ни би трябвало половин или една чаена чаша сода за самун, която разтваряме в 3-4 чаши вода. Добавяме тази примес с чекмеджето за препарат, по опция по средата на цикъла за изпиране. Перем на по-висока температура, с цел да се разтвори изцяло. Може и просто да пуснем спомагателен цикъл на изплакване, при който да сложим сместа.
 Снимка 666099

Премахване на петна

Дрехи, които сме изцапали с нещо мазно или оцветяващо, можем да третираме със сода за самун, преди да ги сложим в пералнята. Важно конкретизиране е, че е добре първо да ги обърнем отвътре, с цел да не попива още по-навътре.

Намокряме леко и посипваме със содата. Добавяме малко препарат за съдове или течен сапун. Натъркваме добре (за препоръчване с четка) и оставяме да подейства за 15 минути. Ако петното не изчезне напълно, повтаряме още веднъж процедурата, преди да пристъпим към сушене, тъй като то ще го запечата в тъканта.
 Снимка 666100

 Грешките, които вършим при пране, и по какъв начин да ги избегнем, с цел да спестим електрическа енергия и да запазим облеклата
Грешките, които вършим при пране

И по какъв начин да ги избегнем

По-бели облекла

Ако сме почитатели на белите облекла, сигурно желаеме те да си останат искрящи за по-дълго. Освен да използваме специфичен препарат за бяло пране, може да прибавим примес от 1 чаша сода за самун, разтворена в 2 чаши вода непосредствено в барабана на пералнята върху прането. Перем на висока температура или по отношение на напътствията върху облеклата, написа Reader`s Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР