През септември 2019 г. мебелната верига JYSK откри своя дистрибуционен

...
През септември 2019 г. мебелната верига JYSK откри своя дистрибуционен
Коментари Харесай

Разширяват мегаинвестиция до София

През септември 2019 година мебелната верига JYSK откри своя дистрибуционен център в Индустриална зона Божурище на стойност 100 млн. EUR. Три години по-късно компанията уголемява вложението си като ще построи нова зона, която ще усили потенциала на складовата база с 30%. Тя ще коства 12 млн. EUR. Новата база ще е с повърхност 14 170 кв.м. За съпоставяне в този момент съществуващата е 95 000 кв.м.

В дълготраен проект компанията ще построи нов трети високостелажен автоматизиран склад. Той ще усили сегашния потенциал на дистрибуционния център на JYSK с 50 % или общо с още 60 000 палетоместа. Проектът е във фаза на обмисляне, като следва да се разгласят още детайлности и период за осъществяване.

„ Ще поставим всички старания да приключим плана до края на годината и по проект, макар сложните времена, в които живеем през последните две седмици. Предстои откриването и на нови работни места, които ще обявим през есента”, сподели Венцислав Чавдаров, логистичен шеф Балкани, JYSK ДЦБ.

„ Радваме се, че от стъпването си в Индустриален парк София – Божурище през 2017 година, когато беше осъществена първата копка, до през днешния ден, компанията не стопира да се развива като компания. Свидетели сме на следващото ново начало в JYSK Дистрибуционен Център Божурище, което единствено потвърждава обстоятелството, че вложенията в Индустриален парк Божурище не престават, с което се развиват освен паркът, само че и целият регион. “, сподели Антоанета Барес, шеф на Национална компания индустриални зони.

До края на годината JYSK възнамерява да открие още най-малко 6 нови магазина, както и да модернизира най-малко още 5 от обектите, открити преди 2018 година, първите 3 от които са планувани за пролетта. Компанията възнамерява и да резервира наклонността за увеличение на онлайн поръчките, за което сигурно по-големият потенциал на ДЦБ ще спомогне.

“Очакваме растеж във финансовите резултати и за тази финансова година, като това е и една от аргументите да сме сигурни в инвестицията си в разширението на дистрибуционния ни център в Божурище. В момента е мъчно да предвиждаме точни числа за упования финансов растеж, поради радикалната смяна в интернационалната конюнктура през последните две седмици. Най-важното сега е да успеем да продължим с експанзията и вложенията си в България. “, сподели Алекс Брату, Country Manager JYSK Румъния и България.

Дистрибуционният център в Божурище ще доставя и първият магазин в Турция на компанията. Той ще бъде открит в Истанбул.
`Разширяват

`Разширяват

`Разширяват

`Разширяват

`Разширяват

`Разширяват

`Разширяват

`Разширяват

`Разширяват

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР