През първите 100 дни министерството на минната промишленост и енергетиката

...
През първите 100 дни министерството на минната промишленост и енергетиката
Коментари Харесай

Отоплителният сезон в Сърбия започва с призив гражданите да пестят енергия

През първите 100 дни министерството на минната индустрия и енергетиката ще се концентрира върху това да преживеем, като подсигурява, че жителите ще имат топли домове и непрестанно електричество, сподели новият отраслов министър Дубравка Джедович и добави, че няма проекти за повишаване на електричеството и газта, заяви Танюг, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ще се съсредоточа  върху това да имаме положително, непрестанно произвеждане на електрическа енергия, да управляваме добре нашите енергийни компании и да вършим нужните вложения, с цел да осигурим на жителите устойчиво доставяне с сила “, сподели Джедович в изявление за сръбската национална телевизия РТС. Тя уточни, че отоплителният сезон е отсрочен, тъй като октомври е бил топъл, само че че от на следващия ден радиаторите ще са топли и топлофикациите са подготвени. Има задоволително енергийни източници, както газ, по този начин и въглища, уточни тя и добави:  " добре стоим и с водните електроцентрали ".

Новият сръбски министър на енергетиката моли жителите да пестят сила.

Джедович съобщи, че има доста проблеми с производството на електрическа енергия и въглища и че топлоелектрическата централа в Обреновац е с 60% успеваемост. Целта е да се усили успеваемостта на топлоелектрическите централи, тъй като това значи, че няма да има импорт на електрическа енергия, посочи тя.

Министърката акцентира, че няма проекти за повишение на цените на електрическата енергия и газта и че страната субсидира цените им.
 
Позовавайки се на изказването на премиера Ана Бърнабич, която в своята презентация разгласи 12 милиарда евро вложения в енергетиката, завършването на блок 3 в Костолац, интерконекторната газова връзка с България, министър Джедович сподели, че е " значимо да приключим всичко, което сме почнали и през 2023 година да получим нови 350 мегавата от новата Топлоелектрическа централа ", която би трябвало да бъде приключена.

" Важно е да се свържем, да приключим интерконекторната газова връзка с България и да изградим интерконекторна връзка с Република Северна Македония. Да се ​​фокусираме върху планове, които могат да бъдат изпълнени бързо ", сподели тя.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР