Правилата за синя зона в София са остарели и неефективни,

...
Правилата за синя зона в София са остарели и неефективни,
Коментари Харесай

Синя зона в неделя и до по-късно предлага зам.-кметът по транспорт на София

Правилата за синя зона в София са остарели и неефективни, разгласи зам.-кметът по превоза на столицата Илиян Павлов в ефира на Българска национална телевизия.

" Прекъсването на зоната в неделя затормозява живеещите в центъра на София. Също по този начин зоната работи до прекомерно рано вечер. Обсъждат се разнообразни хрумвания, само че всички те варират по западен модел, който демонстрира верните стъпки тази зона да се реформира ", счита той.

Дали ще има зона и в неделя е от пълномощията на Столичния общински съвет, акцентира зам.-кметът.

Павлов декларира, че новото управление на Столична община към този момент работи за по-добра градска подвижност. Но призна, че това ще отнеме време, тъй като " ситуацията, което заварваме, не е положително ".

" Тази година заложихме много милиони за изгажзането на нови паркинги, ще се строят буферни паркинги на трите линии на метрото. Имаме бюджет, който ще използваме за проектирането на 15 монтажни паркинги в кварталите. Буферните паркинги вървят паралелно със градежа на метрото ", означи зам.-кметът.

С новия бюджет за превоз има средства за всичките му посоки, акцентира той - от 7 май се пуска нова трамвайна линия, а нископодови и климатизирани трамваи ще въвят по линия 6.

Ремонтът на бул. " Патриарх Евтимий " пък е с цел да не се употребява единствено от коли, с построяването на велоалея и бус лента ще бъдат включени всички участници в придвижването, стана ясно още от думите на Павлов.

Загубата на паркоместа ще е минимална, обмислят се още такива - към стадиона " Васил Левски ".

" Създавайки опция за хората, които отиват с кола в центъра, в действителност оказваме помощ на жителите в центъра, защото това ще понижи трафика и ще освободи повече паркоместа за тях ", означи зам.-кметът на София.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР