През лятото температурите са опасно високи, а влажността на въздуха

...
През лятото температурите са опасно високи, а влажността на въздуха
Коментари Харесай

Как да се храним на плажа

През лятото температурите са рисково високи, а влажността на въздуха подкрепя размножаването на бактериите, които предизвикват хранително натравяне.

За да се избегнат евентуални капани на зараза, би трябвало да обърнем особено внимание на термичната обработка на суровото месо и метода на неговото предпазване, предизвестяват от Gotvach.bg. Същото важи и за яйцата.

След подготовка на храната налага се тя да стои отвън хладилника най-вече до половин час, а температурата в портативни охладители не би трябвало да е под 8 градуса по Целзий.

Ето кои са най-здравословните (и най-вредните) оферти за закуска и обяд, които да приготвите за идващото си плажуване без никакви угризения:

Докато сте на плажа, потреблението на полуготов и варен колбас несъмнено би трябвало да се заобикаля, както и пастет или подготвени хлебни произведения с месни артикули.

Съвет: Едно вкусно парче месо на скара с пресни зеленчуци, самун и подправки са доста по-добър вид за здравословно и безвредно хранене на плажа. Пазарите изобилстват от пресни плодове и зеленчуци, чиито хранителна стойност е много добра. Бърза салата вместо месо, в която можете да добавите и зърнени култури или риба, е ужасно предложение.

Храните на плажа не би трябвало да са мазни и солени. Чипсовете на брега на морето не са целесъобразни, както и тежките сандвичи с пържено месо и майонеза, защото в множеството от тях се съдържат яйца - най-честият източник на лятна зараза на салмонела. Хамбургери и пържени картофи са най-честата оферта в летните заведения за хранене, само че въпреки и опаковани, не са желателни.

Съвет: Чипс от сладки картофи или ябълки ще задоволят желанието ви за лека закуска, както и бадеми, орехи и лешници, с които тялото ни няма да гладува и ще си обезпечи нужната сила. Десерти можете да си приготвите и вкъщи - бърза морковена торта и шоколад са чудесно решение.

Газирани питиета и напитките с консерванти изобилстват в заведенията на морската линия. Консумирането на газирани питиета и сокове, които съдържат големи количества захар, пречат на хидратацията и би трябвало изцяло да се избегнат, както и алкохолните питиета. По-добре е да си ги приготвите сами.

Съвет: Запасите от вода на плажа са приоритет, само че вместо да купуват сокове, сами можете да си извършите прясно изцеден сок от грейпфрут вкъщи. Грейпфрутът съдържа доста вода, има ниско наличие на натрий и обезпечава на тялото нужната доза течности и минерали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР