През летния сезон шансовете шофьор да бъде проверен от полицейски

...
През летния сезон шансовете шофьор да бъде проверен от полицейски
Коментари Харесай

Кои коли се спират най-често?

През летния сезон възможностите водач да бъде тестван от полицейски чиновници по време на пътешестване са най-големи. Просто повече хора пътуват, а и самите инспекции зачестиха поради многото съществени произшествия напоследък. Какво обаче притегля вниманието на чиновниците на реда и ги кара да спрат съответен автомобил?

Предлагаме ви няколко съвета от опитни водачи, които ще ви оказват помощ да избегнете инспекция на пътя.

Кои коли се стопират най-често?
По принцип застрашени от инспекция са най-крадените модели коли, тъй че е изцяло допустимо да бъдете тествани тъй като шофирате такава кола. Същото се отнася за кросоувъри и SUV в мрачен цвят, като тук моделът не е значим. Теглещите ремаркета и каравани също провокират вниманието на органите на реда.

Мийте автомобила постоянно
Ако каросерията е по-чиста от регистрационния номер, служителят на реда може да има подозрения, дали преднамерено табелата не е скрита. Ако цифрите и буквите по номера не се четат, санкцията е обезпечена. Освен това, самият номер би трябвало да бъде добре закрепен.

Мръсните коли са подозрителни и по друга причина. Те може да бъдат крадени, като нарушителите от време на време ги покриват с тиня, с цел да прикрият същински им цвят. Затова, изключително при пътешестване на дълъг път, е добре колата да бъде относително чиста.

Не повтаряйте номерата на пияните водачи
Ако водачът носи слънчеви очила или е свалил прозорците в студен, заоблачен ден, той евентуално ще бъде спрян за инспекция. Причината е, че той може да крие зачервените си от алкохола очи или да се опасява, че прозорците ще се запотят.

Задължително проверявайте дали сте пуснали фаровете си. Подобен пропуск, изключително нощем, сигурно ще провокира вниманието на органите да реда. Много водачи, страдащи от махмурлук, изключват всички светлини (и тези на уредите в купето), тъй като ги нервират.

Не изпъквайте в трафика
Един водач кара колата си по този начин, както се усеща. Той може да се движи прекомерно постепенно или непрестанно да се престроява, като че ли не може умерено да се движи в своята лента. Случва се да кара напряко, без да обръща внимание на дупките, локвите и неравностите на пътя. Това притегля вниманието на полицейските чиновници, които желаят да ревизират дали лидерът е изтрезнял и дали има брошура.

Често се стопират и водачи с доста млад тип, за които има подозрение, че към момента нямат снижки, както и по-възрастни хора. Карането на скъпа кола с мръсни облекла и с неприветлив външен тип също предидвиква вниманието на органите на реда.

Не се опитвайте да избегнете инспекция
Нервните водачи стартират да се държат импулсивно, когато видят екип на „ Пътна полиция “. Те се пробват да се „ скрият “ зад камиони, внезапно се престрояват и даже завиват по черен път, с цел да избегнат инспекция. Това сигурно ще докара до инспекция от чиновниците на реда.

Те, апропо, доста добре познават обичаната техника на водачите - да минат в крайната дясна лента, в случай че екипът на КАТ е отляво, или в междинната лента, в случай че инспекторите са от двете страни на пътя, написа " Аутомедия ". Тази маневра може да помогне за „ скриване “ единствено в случай че лидерът я извършва гладко и авансово

Не крийте очите си
Някои водачи спускат слънцезащитната козирка, надявайки се, че в случай че служителят на реда не види очите му, няма да го спре. Обикновено се случва тъкмо противоположното. Опитните водачи поучават да се гледа умерено право напред, като че ли екипа на КАТ го няма.

Не шофирайте изтощени
Шофьор, който непрекъснато се прозява, търка очи и трепери (пил е алкохол или не се усеща добре) няма по какъв начин да не провокира внимание на чиновниците на реда.

Не пускайте мощна музика
Първо, никой не харесва автомобилни хулигани, които не почитат своите съседи в трафика. Второ, мощната музика евентуално ще притегли вниманието на полицейските чиновници и те ще ревизират дали шофирате в обикновено положение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР