Американският стартъп Gravity, който е собственост на Google, представи ново

...
Американският стартъп Gravity, който е собственост на Google, представи ново
Коментари Харесай

Google създаде най-бързото зарядно за електрически автомобили СНИМКИ

Американският стартъп Gravity, който е благосъстоятелност на Гугъл, показа ново високоскоростно зарядно за електрически коли DEAP Tree. Скоро такива зарядни станции се възнамерява да бъдат конфигурирани по улиците на Ню Йорк. Това съобщи сайтът Inside EVs.

Gravity DEAP Tree е мощна зарядна станция от трето равнище. Поддържа непрекъснат ток напрегнато до 1000 волта, т.е. е изработен за бъдещето, тъй като най-модерните електрически коли имат електроцентрали от единствено 800 волта.

Зарядното устройство Gravity DEAP Tree има два режима на работа. С мощ от 200 kW пробегът на електромобил може да бъде запълнен за 320 км единствено за 13 минути, а с 500 kW - за рекордните 5 минути.

Друго преимущество на DEAP Tree е неговата деловитост. Зарядната станция беше наречена Tree ( " дърво " ) с причина - тя в действителност заема толкоз място, колкото дърво или дирек.



Предвижда се слагане на гравитационни зарядни устройства на тротоарите. Зарядните станции са с шарнирно въртящо се рамо, което държи кабел, който се завърта надолу, когато зареждането стартира. Зарядното устройство е инсталирано в горната част на стълба. Люлеещото се рамо е ситуирано по-нагоре, защото държи тежестта на дебелия високоволтов кабел, тъй че притежателите на електрически коли да не се постанова да се борят с него. Gravity споделя, че кабелът може да доближи до портовете за зареждане от двете страни и е съчетаем с всички електрически автомобили. Когато зареждането завърши, рамото се повдига автоматизирано и конекторът се фиксира назад към полюса. Но какъв брой устойчиви на атмосферни въздействия биха били тези стълбове и какъв брой надеждно би било клатещото се рамо е нещо, което единствено времето ще покаже.

Според Министерството на превоза на Ню Йорк, зарядните устройства на улицата имат изненадващо висока степен на потребление.

 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР