Смята се, че повече от 670 души са загинали след

...
Смята се, че повече от 670 души са загинали след
Коментари Харесай

Най-малко 670 души са загинали при свлачище в Папуа Нова Гвинея, според ООН

Смята се, че повече от 670 души са починали след солидно свлачище в Папуа Нова Гвинея, сподели чиновник на Организация на обединените нации пред Агенция Франс Прес в неделя, до момента в който филантропичните служащи и селяните се бориха с рискови условия в търсенето на оживели.

Някога оживеното село на рид в провинция Енга беше съвсем изцяло заличено, когато свлачището се срути в ранните часове на петък сутринта, погребвайки десетки домове и спящите в тях хора.

„ Приблизително има над 150 къщите към този момент са затрупани ", сподели представителят на Агенцията по миграцията на Организация на обединените нации Серхан Актопрак, добавяйки, че " над 670 души се считат за мъртви ".

" Ситуацията е ужасна, защото земята към момента се плъзга. Водата тече и това основава голям риск за всички забъркани “, добави Актопрак, който управлява екипи от незабавни служащи от Порт Морсби.

Неумолимият терен, развалените пътища и експлоадирането на племенно принуждение наоколо съществено попречиха напъните за приемане на помощ в зоната на бедствието.

Още повече от два дни сл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР