През изминалото лято изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск

...
През изминалото лято изпълнителният директор на Tesla – Илон Мъск
Коментари Харесай

Tesla започва да прави своите човешки роботи още през следващата година

През миналото лято изпълнителният шеф на Tesla – Илон Мъск сподели за първи път ново потомство повсеместен робот, носещ името Optimus. Хуманоидната машина ще влече в лимитирано произвеждане още през идната година, а главната му задача ще бъде да замести човешкият труд.

Optimus може да се образова на задания, които нормално се правят от хора, а с течение на времето ще може даже да се самоусъвършенства. Мъск съобщи, че това ще бъде първия повсеместен робот, който ще се появи на пазара, само че чака в близко бъдеще подобен вид машини фда се срещат все по-често.

`Tesla

Първите бройки ще бъдат създадени при започване на 2023 година и последвани от продажби към края на същата година. Все още не е ясно каква ще е цената на роботите, нито пък дали ще бъдат пуснати в свободна продажба.
`Tesla

Припомняме, че Optimus е с човешки форми, висок е тъкмо 1.73 метра и тежи 56 кг. Ако решите може да го натоварите с до 20.4 кг или пък да го накарате да вдигне обект с тегло до 68 кг. Роботът също по този начин може да върви и тича със скорост до 8км/ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР