През изминалите няколко десетилетия в Барселона редица играчи изградиха имиджа

...
През изминалите няколко десетилетия в Барселона редица играчи изградиха имиджа
Коментари Харесай

Гуардиола едва не е подтикнал легенда на Барселона да подпише с Реал

През миналите няколко десетилетия в Барселона редица играчи построиха имиджа си на митове, откакто покориха на няколко пъти света на футбола. Рафа Маркез е един от тези хора. Той прекара 7 години на „ Ноу Камп “, само че с встъпването в служба на Хосеп Гуардиола той едвам не е бил заставен да подпише с Реал Мадрид, научихме от Marca.

Маркез споделя за дните, в които Пеп е поел щафетата от Франк Рийкард. През 2009 година той получава травма против Челси в Шампионската лига, а скоро по-късно е провел диалог с треньора, след който му е оповестил, че ще разчита на други хора на неговия пост. Тогава мексиканецът е едвам на 30 години, тъй че вариантите пред него са били неограничени.

Той взема решение известно време да се бори за мястото си измежду титулярите, само че губи борбата с Жерард Пике и Карлес Пуйол. Именно тогава е влезнал в контакт с Реал Мадрид, когато започва плана за „ Галактико 2 “. Колосалните вложения в хора като Кристияно Роналдо, Кака, Чаби Алонсо и Карим Бензема изпразват касата на „ кралския клуб “ и до договорка не се стига.

Вместо това Маркез взема решение, че е време да замине за Съединени американски щати, с цел да изживее футболните си старини в Ню Йорк Ред Бул. После за известно време се връща в Мексико, минава за малко през Италия и приключва кариерата в родния си Атлас.

Легендарният централен бранител изравнява няколко върха на клубно и национално равнище. Най-любопитният е, че се появява на пет Световни състезание, като преди него това са правили единствено Лотар Матеус, Джанлуиджи Буфон и Антонио Карбаял.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР