През изминалата седмица американската Агенция за авангардни разработки DARPA избра

...
През изминалата седмица американската Агенция за авангардни разработки DARPA избра
Коментари Харесай

САЩ подготвят отговор на руското ядрено торпедо

През миналата седмица американската Агенция за авангардни разработки DARPA избра подизпълнител за програмата Hunter (Ловец) – система, способна да основава местни нуклеарни апокалипсиси, оповестяват от РИА, представени от Епицентър.

В търга победи корпорацията Northrop Grumman, на която в границите на плана й следва да създаде система за доставка на не назван „ потребен товар”. Специализирани американски издания настояват, че„ Ловец” може да се употребява за разузнаване, миниране и битка с подводници. Изказват се и по-смели догатки.

Според американски специалисти обаче, планът Hunter има директно отношение към към този момент оповестената стратегия за основаване на свръхголемия безпилотен подводен уред Orca Extra-Large Unmanned Underwater Vehicle (XLUUV). В началото на октомври т.г. Пентагонът посредством конкурс разпореди на фирмите Boeing и Lockheed Martin да проектират първите опитни мостри на апаратите Orca („ Косатка ") против сумите надлежно 43,2 и 42,3 милиона $.

Според медии, апаратът може да доближи в дължина до 40 метра и Пентагонът възнамерявал да закупи 9 броя от този уред. Връзката сред Orca и Hunter е там, че става дума колосален дрон да придвижва самостоятелни дронове, настоящи независимо без връзка с центъра за ръководство.

Този план може да повлияе върху стратегическия баланс на силите сред Русия и НАТО, защото необитаемата платформа „ Косатка” неведнъж усилва бойния радиус на морските безпилотни системи (напр. „ Ловец”). Съдейки по наличните информации, радиусът на „ Косатка” може да доближи 12 хиляди км, а автономността за корабоплаване е няколко месеца.

Boeing предлага за силова установка да се употребява дизел-електрическа скица: моторът и оборудването да се зареждат с електрическа енергия от батерии, които от време на време да се зареждат от дизелов елемент. В американски конгреси се разисква и хипотетичната концепция „ Косатката” да се употребява за нанасяне на нуклеарни удари по бреговата инфраструктура на съперника. В тази скица намират място няколко дребни дрона „ Ловец”.

Всъщност Съединени американски щати възпроизвеждат в друго осъществяване съветския подводен уред „ Статус-6”, който на дълбочина 1000 м преодолява дистанции до 10 хил км и нанася нуклеарни удари по бреговата инфраструктура. По създание РФ и Съединени американски щати създават „ оръжие за възмездие”, което ще употребят към края на възможната нуклеарна война, обобщава ria.ru.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР