През декември японският град Аомори ще започне да тества необичайна

...
През декември японският град Аомори ще започне да тества необичайна
Коментари Харесай

Япония ще произвежда електричество от сняг

През декември японският град Аомори ще стартира да тества необикновена система за произвеждане на електрическа енергия. То ще се генерира от температурните разлики сред елементарния сняг и околния въздух. В предишното град Аомори е изхвърлял събрания от улиците сняг в морето, само че в този момент градският съвет е намерил ненадейно приложение за него като източник на сила.

В съдействие с ИТ компанията Forte и Токийския университет, градът оборудва плувния басейн в локално учебно заведение със система от топлинни тръби и течност. Комуналните служби ще изхвърлят събрания от улиците сняг в басейна, а от другата страна на тръбите ще се излагат на слънчевите лъчи навън. Поради разликата в температурите стартира конвекционно придвижване на течността по тръбите. На собствен ред течността ще задвижва микротурбината. Колкото по-голяма е температурната разлика, толкоз по-голяма е мощността.
-->
Снегът, който се е разтопил в басейна, може да бъде изхвърлен като естествена топяща се вода, а нормално снежните зими в региона ще предпазят басейна от изпразване.

Изпитанията на системата ще продължат до март. Очаква се успеваемостта му да бъде сравнима с тази на слънчевите панели и по-екологична от тази на вятърните генератори. В реалност няма да има съвсем никакви боклуци от препоръчаното решение за сняг и басейни, до момента в който слънчевите панели и вятърните турбини би трябвало да се рециклират с течение на времето и нямат потенциал за цялостно преработване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР