Английският Евертън продължава да преговаря с базираната в Маями (САЩ)

...
Английският Евертън продължава да преговаря с базираната в Маями (САЩ)
Коментари Харесай

Евертън продължава преговорите с американска компания за придобиването на клуба

Английският Евертън продължава да договаря с основаната в Маями (САЩ) компания, " 777 Partners ", за придобиването на клуба, разгласи основният изпълнителен шеф на Висшата лига Ричард Мастърс, въпреки вложителят да се намира в правни и финансови разтърсвания.

През септември " 777 Partners " реализира съглашение с " карамелите " за изкупуване на каузи от 94,1% на мажоритарния акционер на клуба Фархад Мошири. Сделката трябваше да бъде утвърдена от британските футболни управляващи, само че към момента не е финализирана от Висшата лига осем месеца по-късно. Потенциалната продажба е сложена под подозрение, защото компанията е изправен пред правосъден развой за машинация на стойност 600 милиона $ във федерален съд в Ню Йорк, а притежаваната от нея австралийска самолетна компания бе приземена. Това повдигна опасения по отношение на състоятелността на " 777 Partners " за притежател на футболен клуб.

Докато приказва на съвещание на парламентарна комисия на английското държавно управление, основният изпълнителен шеф на бе запитан за ролята на лигата в надзора на евентуалната договорка. " Искам да изясня каква е ролята на Висшата лига в това като регулатор - тя е да направи инспекция, а не да реши на кого актуалният притежател желае да продаде клуба си. Това е негово решение. В момента той желае да продължи да води полемики със 777 Partners ", разясни Мастърс.

Той участва на съвещание на комисията за разискване на оферти законопроект за ръководство на футбола, който ще сътвори самостоятелен футболен регулатор, претрупан да подсигурява финансовата резистентност на клубовете и британското състезание. Част от задачата на регулатора ще е да ускори инспекциите за това кой може да има тим.

На Ричард Мастърс бе казано, че казусът не демонстрира, че лигата е ръководена от " обективност и сигурност " и може да е подобен, при който регулаторът ще отхвърли евентуална договорка.

" Висшата лига даде доста ясно изискванията, които би трябвало да бъдат изпълнени от 777 Partners, в случай че желае да стане притежател на Евертън. В момента, защото поглъщането не е доказано, ще оставя на комисията да направи свои лични изводи за това къде сме с това ", съобщи Мастърс.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР