През декември одобрението към правителството е 17%, докато неодобрението е

...
През декември одобрението към правителството е 17%, докато неодобрението е
Коментари Харесай

Алфа Рисърч : ГЕРБ води пред БСП с едва 1,1%

През декември утвърждението към държавното управление е 17%, до момента в който неодобрението е 45%. Това е спад от 4 %. Рейтингът на Народното събрание доближи сериозните 8 на 100. Президентът Румен Радев резервира положителен баланс в персоналния си рейтинг, само че за интервал от три месеца губи 5 пункта утвърждение. За първи път от встъпването му в служба позитивните оценки за неговата активност са под границата от 50 на 100 - 47% утвърждение против 17% отрицание.

Социологическа организация Алфа рисърч разгласява проучване, което обобщава случилото се през 2018 година. Един от главните заключения е, че доверие губят всички институции и политически фигури в България.

След юни 2018 настава поврат и в персоналния рейтинг на премиера Борисов: 30% утвърждение против 37% отрицание и 33% неутрални оценки, написа в разбора. Сравнение сред данните през декември и септември демонстрира спад от 3 на 100 в утвърждението и повишаване на негативните оценки с 1 на 100.

Устойчиво ниски са оценките на съд, прокуратура и полиция: основен прокурор 9% утвърждение против 42% отрицание, съд - 11% утвърждение против 50% отрицание, полиция - 22% утвърждение против 38% отрицание.

Тестването на електоралните настройки преди европейските избори демонстрира, че ГЕРБ имат дребна преднина от 1,1% пред Българска социалистическа партия от общия брой гласоподаватели.

Движение за права и свободи се открояват като третият участник, който ще има несъмнено посланичество в Европейския парламент. Подкрепа за Движението за евровота декларират 5.1% от общия брой гласоподаватели, или сред 10 и 13 на 100 от гласувалите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР