През април 51-годишният австралиец Тим Шадок и кучето му Бела

...
През април 51-годишният австралиец Тим Шадок и кучето му Бела
Коментари Харесай

Спасиха австралиец след три месеца в открито море

През април 51-годишният австралиец Тим Шадок и кучето му Бела потеглят с катамарана си от Ла Пас, Мексико към Френска Полинезия, ситуирана на разстояние от към 6 хиляди километра. Плановете им обаче претърпяват фрапантен поврат, когато електрониката на плавателния съд е съществено повреденa от бурното море.

Спасени по случайност

Мъжът и кучето му инцидентно са видяни от хеликоптер предходната седмица, а след това са избавени от рибарска лодка след три месеца в морето. Шадок и Бела са оживели, хранейки се със сурова риба и пиейки дъждовна вода.

Кучето Бела също прекарва три месеца на катамарана дружно с Шадок.Снимка: Grupomar/Atun Tuny/AP Photo/picture alliance

Пред австралийски медии лекарите, прегледали мъжа, споделят, че и той, и домашният му любим са в изненадващо положително положение.

" Просто нуждая се от отмора и добра храна "

След спасяването си Шадок споделя, че последните месеци са били " тежко тестване ". " Просто нуждая се от отмора и добра храна, тъй като бях самичък в морето толкоз дълго време ", сподели той. " Иначе съм в доста положително здраве. "

Експертът по оцеляване Майк Типтън, представен от АРД, акцентира, че Шадок е имал голям шанс. Откриването на такава дребна лодка в океана е " като намиране на игла в купа сено ". Фактът, че кучето е било там, евентуално е " оказал помощ извънредно доста " по време на дългия интервал без контакт с хора, споделя още Типтън. " Мисля, че това е имало решаващо значение. "

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР