През 90-те години на миналия век, когато латиноамериканските продукции бяха

...
През 90-те години на миналия век, когато латиноамериканските продукции бяха
Коментари Харесай

Вижте как изглежда днес Освалдо Риос

През 90-те години на предишния век, когато латиноамериканските продукции бяха в своя разцвет и безусловно превзеха родния ефир със своята изгаряща пристрастеност и епична драма, съвсем всяка жена, скрито или не, въздишаше тежко по един избран мъж... По това време той бе прочут като Игнасио, а по-късно и като Диего, само че същинското му име в действителност е Освалдо Риос. Да, преди 28 година надали бе допустимо да се откри по-голям секссимвол от мачото, взел участие в едни от най-емблематичните теленовели, написа уеб сайтът life.dir.bg.

Сега артистът към този момент е на 60.

A post shared by (@osvaldoriosalonso) on Oct 25, 2020 at 7:41am PDT

Още с първата си поява си в " Касандра ", немалка част от дамите завидяха на Корайма Торес, която му партнира в поредицата, мечтаейки да бъдат на нейно място в обятията му. И в случай че фактически тогава имаше метод да я изтикат от тях, даже чрез мощ, то най-вероятно щяха да го сторят, без да им мигне окото.

Но макар че освен покори стръмния връх на славата, обезпечил му международна известност, само че също по този начин, изкачвайки се нагоре, завладя сърцата на милиони дами, през годините обликът му стартира постепенно и последователно да изчезва от екрана, надлежно и от медийното пространство. Днес обаче няма по какъв начин да не се сетим за него, защото артистът чества своя 60-и празник.

A post shared by (@osvaldoriosalonso) on Oct 25, 2020 at 7:47am PDT

Кой е Освалдо Риос?

Освалдо Риос Алонсо е роден на 25 октомври 1960 година в град Каролина, ситуиран в северната част на Пуерто Рико. Интересна детайлност е, че е той и брат му са кръстени на своя татко... Да, без значение какъв брой необичайно звучи, и тримата носят името Освалдо. Майката на актьора, която е от арменски генезис, се споделя Нели Алонсо, а сестра му - Милдред.

Детството на момчето е мъчно, тъй като фамилията му не разполага с доста средства. В свои по-късни изявленията той няколко пъти е споделял, че петимата са живели в беднотия, по тази причина му се е налагало да работи от ранна възраст, оказвайки финансова поддръжка на родителите си.

На 5 години открива същинската си пристрастеност, която, обратно на всички упования, не е актьорството, а пеенето, след това трансформирало се допълнително от негово занимание. Скоро по-късно се учи да свири на бас, пиано и барабани. Макар че е запленен от музиката, той постъпва напълно прагматично и вместо да се впусне в гонене на блестящи изяви на музикалната сцена, момчето взема решение да заложи на образованието си.

A post shared by (@osvaldoriosalonso) on Sep 22, 2020 at 12:19pm PDT

След като приключва гимназия, Риос постъпва в един от университетите на острова, в който се дипломира със компетентност " Психология ". Излизайки от ВУЗ-а, през идващите няколко години работи в група за подкрепяне на възпитаници, а също по този начин заема поста на секретар на Младежката общественост в Пуерто Рико. Последната служба извършва до 1988 година, когато вторият брачен партньор на майка му, която се е развела с неговия татко няколко години по-рано, го предизвиква да опитва шанса си в шоубизнеса. Пастрокът му е уверен, че положителният му външен тип и височина от 185 см сигурно ще му оказват помощ да бъде видян. Оказва се, че интуицията му е безусловно безпогрешна.

Не след дълго той намира своето място пред фотографските обективи и стартира да се появява в разнообразни реклами. Визията му бързо притегля вниманието на телевизионната промишленост в родината му, сътрудничеща си сполучливо с тв канали във Венецуела, Колумбия и Мексико, която е в непрекъснато търсене на нови привлекателни лица за своите продукции. И тъй като младият мъж дава отговор на всичките им критерии, те даже за момент не се двоумят да го поканят в един от плановете си.

A post shared by (@osvaldoriosalonso) on Aug 31, 2020 at 4:29am PDT

Ето по какъв начин моделът захвърля досегашното си амплоа, скачайки самоуверено в ново начинание. Първото му преобразяване е в Дан от сериала " Angélica, mi vid ". Без значение, че ролята му не е огромна, тя е изцяло задоволителна, с цел да провокира вълна от оферти за присъединяване в редица заглавия. Междувременно Освалдо става част и от няколко театрални постановки, а играта му в постановката " M.A.C.H.O.S. " му носи премията " Agueybana " за дебют. Любопитен факт е, че като професионален артист за първи път се утвърждава в мюзикъла " Guys and Dolls ".

Въпреки че към този момент има няколко съществени достижения зад тила си, международната популярност го застига през 1992 година, когато режисьорът Грацио Д'Анжело и писателката Делия Фиайо персонално го избират за Игнасио в " Касандра ". Поредицата се трансформира в толкоз огромен шлагер, че завоюва признанието за най-излъчвана теленовела на планетата, а поставеният от нея връх бива вписан в Книгата на Гинес. Още от първите епизоди рецензията се влюбва във вродения гений на Риос и се изрича повече от ласкаво за осъществяването му. Популярността му нараства стремително, а големият интерес към него го води на разнообразни точки по Земята, с цел да се срещне с почитателите си. Сред една от многото му спирки е и България, като по време на визитата си той изнася концерт в зала 1 на НДК, която едвам побира искащите да чуят осъществяванията му.

A post shared by (@telenovelas_80) on Jan 19, 2019 at 2:03am PST

След края на " Касандра " приема да се снима в " Три ориси ", който също има забележителен триумф, само че влизайки в обувките на Диего Бланко в сериала от 1996 година " Вдовицата в бяло ", провокирал нечуван зрителски интерес, развлекателната промишленост публично заключва, че всичко, до което се допре звездата, неизбежно се трансформира в злато. И това е по този начин... най-малко до един миг.

A post shared by (@mahelenadoering) on Sep 28, 2018 at 7:57pm PDT

90-те минават и отпътуват, а към края на идващото десетилетие изявите му лека-полека се разреждат. Преди това да се случи, той прибавя към филмографията си " Зоро: Шпагата и розата ", " Клетва за възмездие " и " Непокорно сърце ". За жал обаче те не провокират еуфорията, на която са се радвали предходните му участия.

Въпреки това той продължава напред и оставя диря в киното, като стартира и да продуцира филми. През 2014 година застава един до друг с Шерли Маклейн и Кристофър Палмър в " Елза и Фред ", в който името му се появява освен измежду заемите на актьорския състав, само че и на продуцентите.

Две години по-късно той изживява същински призрачен сън, откакто бива диагностициран с рак на простата.

" Започнах да изпитвам усложнение при уриниране, по тази причина отидох на доктор. Той откри близо 8-сантиметрово злокачествено образувание на простата ми и настоя незабавно да се подложа на интервенция. През 2018 година заболяването се върна, като този път туморът бе още по-голям. Тогава в действителност се тормозих. За благополучие попаднах на един от най-хубавите хирурзи, с помощта на който през днешния ден ракът е единствено спомен ", показа Освалдо в свое скорошно изявление за испанското издание на сп. " People ".

След 5-годишно мъртвило, той се върна към огромния екран през 2019 година с лентата " Маrcelo ", а тази година пое дребна роля в продукцията " La Niña y El Mar ".

A post shared by (@telenovelasfans) on Sep 21, 2019 at 2:49am PDT

Любовният му живот е толкоз плевел, колкото гореща е пуерториканската му кръв, неприятното обаче е, че темпераментът му също е рисков. Риос е минавал три пъти под венчилото и има общо три деца.

Първата си брачна половинка Съли Диас среща още в студентските си години. Двамата се женят през 1986 година, само че бракът им не продължава дълго. След по-малко от 12 месеца те се развеждат, а повода е, че той ѝ е посягал. Четири години по-късно за повторно застава пред олтара с красивата кореспондентка Кармен Доминичини, която през 1990 година ражда първия му правоприемник Джулиано. Макар да наподобяват щастливи дружно, двамата разтрогват съюза си след третия рожден ден на своя наследник.

През 1996 година актьорът е задържан по обвинявания за домашно принуждение, отправени от тогавашната му другарка Дейзи Сантяго, в резултат на което излежава присъда от 18 месеца в пандиза.

" Случилото се ми послужи като превъзходен урок, карайки ме да бъда по-смирен, по-малко нахален, да одобрявам последствията от дейностите си, да желая да надмина самия себе си и да израсна като човек. Може би нямаше да бъда мъжът, който съм през днешния ден, в случай че не се наложи да пребивавам това ", разяснява напълно неотдавна претърпяното в оня интервал звездата.

A post shared by (@lynneruffo) on Jul 14, 2020 at 10:05pm PDT

Следва романс с поп певицата Шакира, която е при започване на своята кариера. Отношенията им се разпадат, тъй като съгласно изпълнителката на " Hips Don " t Lie " пуерториканецът не изпитвал същински усеща към нея, а просто си правел пиар на неин тил.

2000 година Риос още веднъж подвига женитба, а избраницата му е неговата колежка Джералдин Фернандес, дарила го с второ момче, носещо неговото име. Но и третият опит на плейбоя за благополучен фамилен живот се проваля с гръм и тропот, което води до следващия му бракоразвод през 2004 година

През 2009 година той се среща с бразилската спортистка Касиана Росо, която е майка на третото му дете - Алесандро. Въпреки че с нея споделят наследник, те по този начин и не узаконяват връзката си, която в последна сметка завърши след известно време, а шампионката по триатлон отхвърля да разяснява съжителството си с Освалдо.

През 2016 година сложният му темперамент наново се демонстрира, оставяйки импулсивността да замъгли трезвата му преценка и да поеме надзор над дейностите му, при което половинката му Тайми Оливера завежда дело против него за физически вреди.

По всичко проличава обаче, че през последните няколко години, прекарани в обятията на актрисата Евелин Гиро, Риос най-сетне се е кротнал. Двамата наподобяват същински влюбени и са изцяло неразделни.

A post shared by (@osvaldoriosalonso) on Oct 23, 2020 at 7:28am PDT
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР