През 2015 година научната общност по света бе изправена буквално

...
През 2015 година научната общност по света бе изправена буквално
Коментари Харесай

Космически облак прах стряска учените със странни сигнали към Земята

През 2015 година научната общественост по света бе изправена безусловно на нокти, откакто уредите за хващане на сигнали от Космоса започнаха да одобряват странни и непознати знаци от далечната звезда Таби или KIC 8462852. Небесното тяло, намиращо се на повече от 1400 светлинни години от Земята, има сходни на земното Слънце характерности. Заради това доста учени допуснаха, че сигналите са доказателството за съществуването на извънземна цивилизация в другия завършек на Галактиката.

Още по-зашеметяващ бе фактът, че получените данни сякаш посочваха, че далечната звезда се движи доста по-бързо от близките ѝ. Това даде съображение на учените да считат, че извънземните употребяват силата на звездата за свои цели, трансформирайки я в невероятна за човешкия разум и знания мегаструктура.

За страдание на уфолозите обаче, нови проучвания отстраняват опцията за съществуване на извънземен разсъдък и голяма конструкция, впрегнала мощта на звездата. Според последните данни към небесното тяло има голямо количество звезден прахуляк, който е и провинен за странните и объркващи сигнали, идващи към Земята.

Изследователи от университета в Аризона са показали нови доказателства, които ясно опровергават концепцията, че зашеметяващото затъмнение на звездата на Таби е породено от извънземни. Учените са събрали наблюдателни данни за звездата от октомври 2015 година до март 2017 година от два телескопа на Наса. Това са Суифт, който взема рентгенови и ултравиолетови измервания, и Спицър, който мери предметите в инфрачервена връзка.

Открихме, че звездата бива затъмнявана при всяка дължина на вълната, която следим, споделя професор Хуан Менг, който е водещият на екипа от астрономи, създали проучването. Това допуска, че първичните данни, събрани от телескопа Кеплер на НАСА, са неправилни, споделя още той.

 Кеплер телескоп

Изследователите също по този начин са разкрили, че степента на затъмняване на звездата на Таби се разграничава доста сред ултравиолетовия и инфрачервения набор. Екипът допуска, че микромагнитни прахови облаци са отговорни за това неравномерно затъмняване.

Смятаме, че големи облаци тънък галактически прахуляк са привлечени от гравитацията на звездата, образувайки към нея несиметричен пръстен. Светлината се пречупва през тях по характерен метод, което и предизвиква неточностите в измерванията, които вършим. Тези облаци са отговорни и за странните сигнали, които предизвикаха много звук тук, на Земята, споделя още доктор Менг.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР