Мъж дари своите стволови клетки, за да спаси живота на

...
Мъж дари своите стволови клетки, за да спаси живота на
Коментари Харесай

Човек прави огромни жертви, за да спаси живота на сестра си след „ужасяващата“ диагноза рак

Мъж подари своите стволови кафези, с цел да избави живота на сестра си, откакто тя беше диагностицирана с рядка форма на рак.

На 54-годишната Ребека Бриджис е казано, че има остра миелоидна левкемия - нападателен рак на миелоидните кафези - през август 2020 година, откакто е страдала от зной, болки в ставите и кървене на венците. Тя претърпя два цикъла химиотерапия и й беше казано, че ще се нуждае от трансплантация на стволови кафези - за лекуване на костния мозък, когато е повреден и към този момент не е в положение да създава здрави кръвни кафези.

Лекарите споделиха на Ребека, че е най-хубавият й късмет за донорът би бил брат или сестра - тъй че брат й, Оли Бриджис, 53, който работи в ИТ, беше тестван и се оказа, че съответствува. Трансплантацията се извърши в продължение на два дни през януари 2021 година и с помощта на брат й Ребека към този момент е без рак.

Ребека, някогашна учителка от Пензанс, Корнуол, сподели: „ Брат ми е на година по-млади от мен - като всички братя и сестри, които бяхме дребни, бях...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР