След три месеца зад решетките Софийският апелативен съд пусна под

...
След три месеца зад решетките Софийският апелативен съд пусна под
Коментари Харесай

Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извършила нищо и съм обвинена в нещо, което не съм сторила. Излязох, за да си гледам децата

След три месеца зад решетките Софийският апелативен съд пусна под домакински арест Габриела Пеева, упрекната за гибелта на брачна половинка си Пейо Пеев. Заедно с майка ѝ Красимира Трифонова те бяха арестувани през януари, откакто тялото на мъжа беше намерено на Витоша.

За да я пусне под домакински арест, съдът реши, че на независимост Пеева няма заплаха да се укрие или да извърши закононарушение. Магистратите регистрираха и обстоятелството, че тя е майка на две невръстни деца. Най-тежко решението одобриха околните на убития Пейо Пеев, които се надяват прокуратурата да внесе делото и то да се прегледа в съда всъщност.

За първи път пред медиите приказва и самата Пеева. Тя сподели, че е почтена, само че отхвърли да разяснява детайлности към убийството. Обвиняемата ще търпи домакински арест с електронна гривна в апартамент в столичния квартал " Изток ".

Пеева влезе в правосъдната зала под ескорт и безмълвна. И излезе с мярка за неотклонение " домакински арест ". Срещу решението на съда остро реагира бащата на убития Пейо.

" Тази майка не е мислила за децата си, когато е слязла да убива. Тя е прикривала. Цяла нощ е ровила в телефона на моя наследник. Моя наследник го няма. Тя се бори за деца, които е неглижирала ", акцентира Орлин Пеев.

Сега родителите на Пейо се грижат за двете деца на упрекнатата. Пейо и Габриела имат 6-годишно дете и макар че сключили брак, преди убийството му живеели разграничени. Междувременно Габриела родила и второ дете, само че за бащинството му се бори някогашният народен представител от " Продължаваме Промяната " Велико Минков. Днес юристите на Габриела дефинираха решението на съда като заслужено.

" Габриела Славова не е килърка. Тя е майка на две невръстни деца. Тя е получила мозъчен инфаркт, едно доста подло заболяване, което оставя рецидиви ", сподели пред NOVA юристът на обвинената Димитър Вълков.

В късния следобяд чиновници на " Съдебна защита " конвоираха Габриела до адреса ѝ в столичния квартал " Изток ", където ще бъде под домакински арест. Преди управляващите да ѝ сложат гривна за следене, тя сподели, че желае да гледа децата си и отхвърли да разяснява ликвидиране.

" Аз съм почтена. Не съм направила нищо и съм упрекната в нещо, което не съм сторила. Излязох, с цел да си виждам децата. Благодаря на правораздаването! В България има правораздаване. Благодаря на българския съд! Важното сега е децата ми, както бяха отвлечени, по този начин да бъдат върнати при мен ", изясни Пеева.

Габриела и майка ѝ Красимира Трифонова, която е някогашен чиновник на Министерство на външните работи, са упрекнати, че са удушили младия мъж. Предполага се, че претекстът за закононарушението е обвързван с наставнически права.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР