През 2013 г. Gallup провежда едно от емблематичните си проучвания,

...
През 2013 г. Gallup провежда едно от емблематичните си проучвания,
Коментари Харесай

Мениджъри в турбуленция – три съвета как да задържим ръководните си кадри

През 2013 година Gallup организира едно от емблематичните си изследвания, съгласно което хората не напущат фирмите, а мениджърите си. Макар че това изследване е извършено преди съвсем 10 години, заключенията от него са настоящи и през днешния ден, показват от Harvard Business Review.

Изданието цитира Ерика Кесуин, съветник в областта на хибридната работа и работната мощ и създател на бестселъри по тези тематики, съгласно която в динамичните времена, в които живеем, все по-често чиновниците се обръщат за препоръки към директните си ръководители. Това е по този начин поради редица фактори, показва тя, сред които внезапно възходящите провокации, свързани с психологичното здраве след пандемията, задаващата се криза и общата неустановеност.

И данните удостоверяват това. Скорошно изследване в Salesforce стига до следното умозаключение: " Докато в миналото чиновниците са считали, че висшето управление е техният най-достоверен източник на информация за компанията, в този момент те правят оценка директния си началник като най-съществен за разбирането на организацията и нейните цели. По-важен и от изпълнителните шефове “.

През декември 2021 година резултатите на Gallup още веднъж са доказани от проучване на GoodHire, съгласно което чиновниците напущат неприятните мениджъри, а не неприятните работни места. Проучването открива, че 82% от респондентите са декларирали, че евентуално биха напуснали работата си поради неприятен управител.

За страдание, мениджърите не постоянно са готови да отговорят на провокациите, които идват с това, тъй като не са задоволително подготвени, а по едно и също време с това са претрупани, защото се постанова да управляват екипите си по време на засилена турбуленция на пазара на работна мощ. Ново изследване на Future Forum открива, че рекордните 43% от междинните мениджъри споделят, че са прегорели - най-високият % от всички изследвани позиции.

За да задържи една компания мениджърите си, а оттова и чиновниците си, би трябвало да влага в тяхното развиване. Harvard Business Review показва три метода това да бъде направено.

Издигнете ролята на мениджъра

" Връзката със чиновниците постоянно се възприема като спомагателна работа за мениджърите, по тази причина тя отива в края на листата със отговорности. Компаниите би трябвало ясно да заявят, че това не е спомагателна работа, а е от значително значение ", показва професорът от „ Джорджтаун “ и създател на книгата The Necessary Journey Ела Уошингтън по време на Future Forum Conference.

Това изявление улавя есенцията на казуса. А решението се пробват да дадат стратегии като тази General Mills - Engaging Leader (EL). Проектът започва през 2018 година, като пита мениджърите: " Какво е належащо, с цел да бъдете страховит водач? От какво се нуждаете? " Обратната връзка води до основаването на самата стратегия.

Тя превежда мениджърите през четирите съществени ценностни жалона на компанията - да печелим дружно, да вършим непрекъснати нововъведения, да подтикваме принадлежността и да постъпваме постоянно вярно, и им дава тематики за размисъл, както и насоки по какъв начин да ползват тези полезности на процедура. Мениджърите са подканени да отговорят на въпроса: " Колко добре се оправям с налагането на всяка от тях? ", като получават противоположна връзка и от своите директни подчинени.

Чрез формализиране на взаимоотношенията за противоположна връзка програмата EL освен усъвършенства опита на мениджъра, само че и връзките му с директните му подчинени, като ги извежда на ново ниво - като нещо, което заслужава размисъл.

Създайте опция за развиване

Да управляваш екип в тези безредни времена е предизвикателство даже за опитни мениджъри, какво остава за занапред започващи. И защото чиновниците постоянно биват повишавани на управителни позиции не тъй като имат умения за менторство и ръководство, а тъй като са положителни в ежедневната си работа, развиването на първите е неотложно.

В Microsoft, да вземем за пример, където работят 220 000 души, всички сега минават през по този начин наречения " тричасов диалог за културата ", чиято цел е да приобщи чиновниците към концепциите на Microsoft, показват от Harvard Business Review..

Ключът към оптималната полза на тези значими диалози е те да се водят от мениджърите, а не от отдел " Човешки запаси ", с цел да се основат по-директни и персонални връзки в цялата организация и да се обезпечи опция за тяхното развиване.

Те би трябвало да поемат ръководството на акциите, свързани с значимите за компанията послания, които би трябвало да се предадат на чиновниците.

Подкрепа за мениджърите

Дори най-добре подготвените мениджъри ще имат доста работа за извършване. Постоянната поддръжка е от значително значение, защото те работят в среда на непрекъсната неустановеност към днешна дата.

Затова и компанията Upwork, да вземем за пример, провежда ежемесечни срещи в Zoom, наречени One Upwork Forum, на които мениджърите могат да споделят информация между тях за измененията, които правят, самодейностите, които организират, и провокациите, с които се борят.

Подкрепата от хора със сходни позиции, за разлика от противоположната връзка от горната страна надолу, предлага редица преимущества, в това число прозрение в другите гледни точки, благоприятни условия за упражняване на нови умения в безвредна среда и създаване на трайна мрежа за поддръжка.

Съвместното упражняване на уменията на мениджърите също дава голям брой благоприятни условия за професионално развиване.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР