Престолонаследникът на Япония принц Нарухито и съпругата му Масако ще

...
Престолонаследникът на Япония принц Нарухито и съпругата му Масако ще
Коментари Харесай

Бъдещата императорска двойка предлага нещо ново на Япония

Престолонаследникът на Япония принц Нарухито и брачната половинка му Масако ще бъдат императорска двойка пионер в доста връзки: университетско обучение, притежаване на непознати езици и дълготраен опит от престояване в чужбина, по време на което Нарухито даже е перял самичък облеклата си.

Докато двамата се готвят да изградят своите облици като император и императрица на Япония, има огромни очаквания, че те по едно и също време ще придадат на институцията по-международен темперамент и ще я създадат по-близка до живота на елементарните японци.

" Мисля, че за това най-ново потомство членове на императорското семейство има благоприятни условия да застане зад дела с малко по-широк обсег ", сподели Шихоко Гото, анализатор от Центъра " Уилсън ", споменавайки дипломатическата кариера на 55-годишната Масако. " Те имат неповторим витален опит и считам, че имат интерес, а и набор от умения, да бъдат по-ангажирани ", добави тя, отбелязвайки какъв брой надалеч е стигнало императорското семейство след Втората международна война, когато император Хирохито е бил възприеман като господ. Император Акихито и императрица Мичико се обръщаха към елементарните хора, по-специално с цел да ги утешават след бедствия.

Абдикацията на Акихито - първата от близо 200 години - разпали полемика дали това е верният метод. " Имаше два ясни възгледа. Единият е, че императорът би трябвало да бъде деен и да поддържа връзка с хората, а другият - че единственото нещо, което той би трябвало да прави, е да се моли ", сподели някогашен чиновник на императорското домакинство. " Но поради бъдещето не мисля, че имаме двата разновидността. Император, който просто съществува, не може да завоюва доверието и благосклонностите на народа ", съобщи той.

Въпреки че 59-годишният Нарухито има намерение да продължи делото на своите родители, той споделя също, че монархията би трябвало да се приспособява. Според наблюдаващи това може да значи да приказва повече и да протяга ръка към повече хора, с цел да увеличи цената на фамилията като част от японската еднаквост.

" Предвид епохата, в която живеем, императорското семейство би трябвало да употребява неща като обществените мрежи, с цел да показва своето мнение до известна степен ", съобщи Рика Каяма, психиатър и създател на книга за дамите от императорското семейство. " Ако не с думи, то със фотоси в " Инстаграм " ", добави тя и означи, че в чужбина Нарухито е театралничил за селфита с минувачи, а Масако по-конкретно може да има какво да каже. Продължителната битка на Масако с това, което придворни назовават " психическо разстройство, водещи до проблеми с акомодацията ", се помни от всички, основно тъй като това я държа надалеч от очите на обществеността близо десетилетие. За разлика от нея Мичико постоянно е определяна като " безупречна " в своята отдаденост.

" Когато Масако посети жертви на бедствия, те ще доловят, че тя е предходна през сложен интервал като тях ", сподели Хидея Каваниши, доцент по история в Университета на Нагоя. По думите му " те ще изпитват по-силни усеща от благодарността към императрица Мичико; това ще бъде възприятие на благосклонност. (Масако) ще наподобява по-близка ".

В посланията си за рождени дени Масако постоянно показва угриженост за бедните и проблематичните деца. Това навежда на мисълта, че тя ще преследва точно тези дела.

Нарухито, който е изучавал речния превоз през Средновековието, се интересува от водни въпроси и консервация. Той е намеквал, че може да се заеме и с измененията в климата.

" Това дава отговор на неговите ползи, на националните ползи, а също и на интернационалните ползи. Има доста въпроси като тези... Те разполагат с неповторима платформа, която може в действителност да употребяват ", сподели Гото. " Неща като околната среда или установяването на интернационалните контакти за по-добро съгласие и разговор във време, когато светът става късоглед и едностранчив ", добави тя.

Ще е нужно обаче време в неохотната към промени Япония. " Дори сегашният император и императрица бяха доста подложени на критика първоначално. Например, когато Мичико коленичи, с цел да утеши хора и им взе ръцете, тя бе подложена на критика за накърняване на престижа на императора ", сподели Каваниши. " Така че (бъдещите монарси) би трябвало последователно да оставят своя отпечатък върху нещата. Те ще трансформират нещо, ще чакат и по-късно още веднъж ще трансформират ", заключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР