Рилски спортист се класира за финала в турнира за Купа

...
Рилски спортист се класира за финала в турнира за Купа
Коментари Харесай

Рилски спортист е на трети пореден финал за Купата на БФБ при девойките U19

Рилски състезател се класира за финала в шампионата за Купа БФБ при девойките U19 за трета поредна година. Във втората полуфинална среща, изиграна в столичната зала „ Триадица “, баскетболистките на Маргарита Маринкова надделяха безапелационно Черно море Одесос с 91:39.

В спор за трофея отборът от Самоков ще се изправи за втора поредна година против спечелилия от първия полуфинал Берое Стара Загора, до момента в който съставът от Варна ще спори за бронза. Мачовете за медалите са във вторник (30 април).

Отборът на Маргарита Маринкова изигра мощно първо полувреме, наказвайки грешките на съперника си на бърза офанзива, с цел да излезе на почивката с безапелационна двуцифрена разлика при 52:23.

След подновяването на играта Черно море Одесос продължи да има проблеми в нахлуване, с които даде опция на Рилски състезател да направи разликата още по-голяма. Така до сирената баскетболистките на Маргарита Маринкова не дадоха никакъв късмет на съперника си да понижи разликата и още повече да намерения за някакъв поврат в резултата.

Деница Манолова бе най-резултатна за Рилски с 18 точки, като оформи и дабъл-дабъл с 10 битки. Гергана Бъчкова има 14 и 5 откраднати топки, Силвия Миленова добави 11 и 6 битки, с 11 приключи Ивана Бонева, по 10 вкараха Катрина Бозова и Ивета Петрова.

За Черно море Одесос по 8 точки означиха Никол Арсова и Николета Стойнова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР