Престъпността в някои градове изглежда като нещо традиционно. Обикновено това

...
Престъпността в някои градове изглежда като нещо традиционно. Обикновено това
Коментари Харесай

Градовете с най-високи нива на престъпност в света

Престъпността в някои градове наподобява като нещо обичайно. Обикновено това са огромни градове, където нарушителите не могат да бъдат открити елементарно и работят проведено. В тези градове нормално царува беднотия измежду огромна част от популацията, което е и причина за високата престъпност. Разбира се това не е наложително предписание. В листата на най-опасните градове в света ще видите, че Латинска Америка и Африка преобладават. В Азия да вземем за пример може да има небогати градове, само че популацията е по-мирно в това отношение, може би поради религията и цялостната просвета на хората там. Имайте едно на разум в случай че ви следва пътешестване до изброените места.

Ето лист на най-престъпните градове:

Тихуана, Мексико

Тихуана се намира в западната част на Мексико и граничи със Съединените щати. Границите на тази страна постоянно са били проблем. Преди няколко години това беше Сиудад Хуарес, в този момент е Тихуана. Голяма част от незаконната активност е обвързвана с трафик на опиати. Бандите се пробват да преобладават една над друга. Колкото и прелестно да е това слънчево място, може би е за предпочитане да останете от другата страна на границата в Съединените щати. Сан Диего да вземем за пример е също толкоз красиво, само че доста по-безопасно място за разходка.

Каракас, Венецуела

Каракас във Венецуела умерено би могъл да си съперничи по престъпност с Тихуана. Тук наркоиндустрият е много огромна. Много хора се забъркватв нея и убийствата преди три години бяха близо 3000 случая. Малките и небогати квартали рядко има патрулиращи служители на реда и не трябва да ги посещавате, даже и да желаете да видите по какъв начин наподобява същинският живот във Венецуела. По-добре е да останете на туристически места и да се разхождате денем.

Рио де Жанейро, Бразилия

През 2014 година Бразилия беше хазаин на Мондиала. В опит да направи града да наподобява прелестен за туристите, държавното управление похарчи големи суми за строителство в центъра, пренебрегвайки други региони, които затънаха в беднотия и апетит. Проблемът пристигна на фона на страдащото от последна беднотия население на Рио. Животът в огромния град изцяло загуби стойност и локалните още повече се обърнаха към престъпността. Туристите и хората от други страни постоянно са били лесна плячка, тъй като са по-малко подозрителни и предубедени към локалните поданици.

Питермарицбург, Южна Африка

Расизмът в Южна Африка към момента е проблем. Питермарицбург и Претория са измежду най-престъпните градове в света. За локалните чужденците си заслужават да бъдат ограбени и може би убити, тъй като е евентуално да носят забележителна сума пари в джобовете си. Освен това насилието към тях няма да им сътвори огромни проблеми. Полицията ще ги вкара в неприятности, само че не за дълго.

Пейзажът припомня и революция, защото има банди, които нападат туристи през нощта и то с въоръжение. Ако не мислите да ходите до туристическите места, по-добре е да се разноските с локални поданици, на които вярвате и да не се лутате сами.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР