Прессекретарят на Белия дом Джен Саки заяви в петък, че

...
Прессекретарят на Белия дом Джен Саки заяви в петък, че
Коментари Харесай

САЩ предлагат помощ на Египет за заседналия в Суецкия канал голям кораб

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки съобщи в петък, че администрацията на президента Джо Байдън е предложила помощ на египетските управляващи за преместването на огромния кораб-контейнеровоз, затънал в Суецкия канал.

Коментирайки случая, Саки сподели, че Белият дом има вяра, че този случай ще окаже известно влияние върху доставките на енергийните пазари.

Изявлението идва малко след информация на CNN, съгласно която се чака американският флот да изпрати екип за оценка в Египет, който да даде нови благоприятни условия за освобождение на заседналия от дни в Суецкия канал огромен транспортен съд, пренасящ стотици контейнери.

Междувременно стана ясно, че опитът за освобождение на кораба, затънал в Суецкия канал, е бил несполучлив, удостовери в петък Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), интегриран снабдител на морски решения.

Компанията съобщи, че друга морска компания, Smit Internationale NV, ще се причисли към напъните и ще изпрати два от своите влекачи, с цел да спомагат за следващия опит за освобождение на кораба Evergreen на 28 март. "Фокусът в този момент е върху драгирането за премахване на пясък и тиня от пристанищната страна на кораба ", добави BSM.

Собственикът на кораба, Shoei Kisen от Япония, преди този момент съобщи, че ще се опита да го освободи в събота вечер по японско време. Според Lloyd's List случаят в Суецкия канал нарушава дневен корабен трафик за 9,6 милиарда $.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР