Премиерът на Унгария Виктор Орбан назначи финансовия министър Михай Варга

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан назначи финансовия министър Михай Варга
Коментари Харесай

Орбан търси изход от икономическата криза

Премиерът на Унгария Виктор Орбан назначи финансовия министър Михай Варга и някогашния заместник-управител на централната банка на страната Мартон Наги да дават отговор за оправянето с икономическите провокации, породени от растящата инфлация, войнатав Украйна и възходящия недостиг. Това заяви Унгарската телеграфна организация (МТИ), представена от Ройтерс.

Орбан назначи Наги на новосъздадения пост " министър на икономическото развиване " и сподели, че Варга ще остане финансов министър.

Двамата ще се изправят пред икономическите провокации подбудени от съветската инвазия в Украйна, годишната инфлация, достигнала до 9,5 % и бюджетния недостиг, който набъбна до 2,636 трилиона форинта (7,12 милиарда долара) за интервала от януари до края на април.

Най-важната идна задача е " да се намерят отговори на европейската икономическа рецесия, породена от войната (в Украйна), които да разрешат на Унгария да резервира напредъка си от последните години ", написа в законопроект обвързван с назначенията и оповестен на уеб страницата на Народното събрание.

След като подаде оставка от позицията си на заместник-управител в унгарската централна банка, Наги беше назначен за консултант по икономическата политика на Орбан през юни 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР