Премиерът на Словения Янез Янша критикува остро сънародника си Александър

...
Премиерът на Словения Янез Янша критикува остро сънародника си Александър
Коментари Харесай

Премиерът на Словения скочи на УЕФА

Премиерът на Словения Янез Янша подлага на критика остро сънародника си Александър Чеферин, който сега е президент на УЕФА. Според Янша, европейската футболна централа носи голяма виновност за разразяването на пандемията от Covid-19, заради обстоятелството, че мачовете от европейските клубни шампионати не са прекъснати в точния момент и по-конкретно срещата от Шампионската лига сред Аталанта и Валенсия. Янез Янша си разреши избрания за дейностите на УЕФА като " незаконни " и " безотговорни ".

" Чеферин разреши да се играят мачовете сред Аталанта и Валенсия, както и други срещи в Европа през същите седмици. Не ги анулираха, тъй като са алчни за пари. Вижте какво последва в Италия и Испания. Covid-19 се популяризира в двете страни поради тези мачове, а по-късно и в останалата част на континента ", разгласи Янша.

" Ние словенците не сме ваксинирани против тази болест. Това беше безконтролно и незаконно държание от страна на Александър Чеферин и УЕФА. Интересуват се повече от парите, в сравнение с от здравето на хората. Докато европейската футболна централа е под неговото управление, той носи отговорност за нейните решения. Чеферин е нарушител. Световната здравна организация към този момент беше оповестила пандемия преди изиграването на въпросните мачове. В резултат на неговото решение умряха десетки хиляди и още доста ще починат от тази болест ", добави Янша.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР