Премиерът Бойко Борисов призова Обединени патриоти да си мерят приказките

...
Премиерът Бойко Борисов призова Обединени патриоти да си мерят приказките
Коментари Харесай

`Патриотите` да си мерят приказките за ДПС, призова премиерът

Премиерът Бойко Борисов прикани " Обединени патриоти " да си мерят приказките по адрес на Движение за права и свободи, които, от своя страна, също трябвало да демонстрират оптималната приемливост.

" Винаги сме били за съгласие, поставяме старания другите етноси в България да живеят допустимо най-добре и в съгласие. Недопустимо е да се приказва кой кого щял да стъпче. Може и с тези изявления да се втвърдява електората и да се реализира краткотраен триумф, само че на Балканите по-страшно от това няма. Такава детонация може да се получи, не забравяйте, че единствено преди 30 година беше Възродителният развой ", съобщи Борисов по време на районната политическа академия на младежката организация на ГЕРБ в хасковските Минерални бани, представен от " Фокус ".

Според него в страната ни е щяла да избухне страшна революция като в Косово, в случай че не е било НАТО. " Имаме толкоз български мюсюлмани, няма разлика посред ни, само че някой желае да я прокара изкуствено. Трябва да четем историята и да бъдем деликатни с нея, тъй като се повтаря от време на време и то в по-лош вид ", акцентира той. 

ГЕРБ би трябвало да продължи да бъде образец за етническа приемливост. Инвестираме в смесените райони – във ВиК, обредни домове, пазари, спортни площадки, инфраструктура. Затова хората в тези райони ни имат вяра. В Минерални бани Движение за права и свободи има 10 общински съветници, ГЕРБ има трима. Други партии тук няма, разяснява Борисов.

Той обяви, че в ГЕРБ в никакъв случай не са се водили диалози за коалиция с Българска социалистическа партия или с Движение за права и свободи. 

За да спрат спекулациите, на Конгреса на ГЕРБ на 26 ноември ще се вземе решение да не се прави такава коалиция, до момента в който аз съм ръководител на партията. БСП си разчистват сметките между тях, като се упрекват, че една част от тях били за коалиция с ГЕРБ. Ние не желаеме подобен съюз. Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия да си откри друго пояснение с кого е, акцентира министър председателят. 

По мотив претенции избор на съмнение за държавното управление Борисов съобщи, че той се внася, с цел да се смъкна кабинета и да има нови избори, а предизборна акция и служебно държавно управление няма да наподобяват добре в очите на Европа по време на председателството. 

На въпрос за кмета на Хасково Добри Беливанов и изгубеното доверие към него от страна на партията Бойко Борисов отговори, че не се меси в избора на кметове и общински съветници, тъй като те се показват директно от структурите на ГЕРБ по места. По думите му преди изборите за кмет регионалният координатор Делян Добрев и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов са подсигурили, че кандидатурата на Беливанов за кмет е необятно подкрепяна от структурите в Хасково.

" Ясно е, че Добри Беливанов мина в различен тим, само че всеки би трябвало да си носи отговорността за решенията. Делян Добрев е измежду най-умните хора в партията. Въпреки това аз одобрих оставката му, тъй като би трябвало да се научи да носи отговорност. Но партията се съпротиви, Делян е доста обичан в ГЕРБ ", разяснява Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР