Русия произвежда артилерийски снаряди три пъти по-бързо от западните съюзници

...
Русия произвежда артилерийски снаряди три пъти по-бързо от западните съюзници
Коментари Харесай

Русия произвежда в пъти повече и по-евтини артилерийски снаряди от Запада

Русия създава артилерийски снаряди три пъти по-бързо от западните съдружници на Украйна и то за към една четвърт от цената. Това заяви Sky News.

Цифрите, направени от консултантската компания за ръководство Bain & Company, акцентират огромното предизвикателство, пред което са изправени украинските въоръжени сили, защото те разчитат на доставки на муниции от Съединените щати и Европа, с цел да се борят с пълномащабната инвазия на Русия.

Съединени американски щати, Обединеното кралство и други европейски съдружници да се стремят да усилят производството в съответните си заводи , само че способността им да създават артилерийски снаряди към момента изостава от тази на Русия макар комбинираната икономическа мощ, която надалеч надминава тази на Москва. Украинските военни сили се нуждаят от повече снаряди, с цел да може да опълчват на съветските офанзиви.

Изследването на Bain & Company, което се основава на обществено налична информация, откри, че съветските заводи се чака да произведат или обновят към 4,5 милиона артилерийски снаряда тази година спрямо комбинирано произвеждане от към 1,3 милиона снаряда в европейските народи и Съединени американски щати.

Що се отнася до себестойността, междинната индустриална цена на 155 mm снаряд - видът, създаван от страните от НАТО - е към 4000 $ за единица , макар че варира доста сред страните. Руските индустриални разноски пък са към 1000 $ за 152 mm снаряд, който съветските въоръжени сили употребяват.

" Ди Велт ": Русия изпразва военните хранилища, с цел да пречупи Украйна

Кремъл залага на производството на дронове

Недостигът на артилерийски снаряди е единствено един от проблемите с които се сблъскват украинските сили. Недостигът на доставки значи, че те просто се преструват, че стрелят с оръжията по време на образование и биха го употребявали действително единствено когато са в борба, и то единствено когато има ресурси.

Важността на производството на оръжия и муниции е повода, заради която доста специалисти споделят, че фабричните индустриални линии, а не фронтовата линия, могат да бъдат мястото, където се ще реши войната в Украйна.

Sky News посети фабрика в Белфаст през април, където ракетата N-LAW се сглобява от Thales, световна отбранителна компания. Оръжието е проектирано от шведската компания Saab. Сглобяването се прави в огромна зала, съдържаща комбинация от машини, шлифоващи метал и бюра, където се прави деликатна работа върху дребни, само че жизненоважни съставни елементи. Работните часове на индустриалната линия по това време бяха единствено четири дни в седмицата от 7 сутринта до 16 часа, макар че се смяташе, че се усилват.

Филип Макбрайд, изпълнителен шеф на Thales Belfast, съобщи, че индустриалният потенциал на N-LAW се е удвоил от началото на годината и има опция да бъде подсилен още веднъж. Запитан за какво експанзията на производството е почнала едвам тогава, когато избухна пълномащабната война на Русия през февруари 2022 година, той изясни, че това се дължи на редица фактори.

Първо, Министерството на защитата на Обединеното кралство доставя на Украйна N-LAW, а не непосредствено Thales . Първоначално дадените на украинската войска ракети бяха тези, които английските въоръжени сили към този момент имаха в личните си ресурси. Друг фактор е, че може да отнеме до две години, с цел да се набират частите, които са нужни за N-LAW, разясни той.
 Rheinmetall доставя на Киев стотици хиляди артилерийски снаряди за 2024 година
Rheinmetall доставя на Киев стотици хиляди артилерийски снаряди за 2024 година

Тъй като армията продължава да изпитва изострен дефицит на муниции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР