Премиерът Бойко Борисов посети столичен център за разпределение на пациенти

...
Премиерът Бойко Борисов посети столичен център за разпределение на пациенти
Коментари Харесай

Борисов: Мангъров и той ще се ваксинира, 100% е за ваксинирането

Премиерът Бойко Борисов посети столичен център за систематизиране на пациенти с COVID-19 към една от лечебните заведения дружно със здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Борисов поздрави лекарите и се зарадва че чува смях. Той попита дали имат потребност от нещо, а здравният министър му изясни, че на новата хеликоптерна площадка са кацали 12 пъти и са дошли пациенти.

Ще има и параклис, изясни проф. Ангелов на премиера. " Да, незабавно да се направи ", отсече министър председателят и даде обещание пари.

Здравният министър Костадин Ангелов пък разясни, че църквата също подкрепяла имунизирането.

" Мерките бяха доста точни, доста навременни. В резултат на това смъртността и заболяваемостта спаднаха. Огромната ми наслада е, че излекуваните са доста повече от новозаразените ", съобщи Бойко Борисов.

" Ще видите какво ще стане с имунизациите, като със санирането. Кметовете ще питат по кое време ще дойдат. В началото се оповаваме единствено на ЕАЛ и Европейска комисия, от ден на ден информация идва, ще дойдат разнообразни ваксини ", добави той.

" Мангъров и той ще се имунизира, 100% е за имунизирането ", разкри министър председателят.

Той се обърна към здравния министър да внесе предложение за нов скенер в центъра още на идващия Министерски съвет.

" Спасението на България и Европа минава през имунизирането. Това е най-важното сега ", изясни Борисов.

" 699 са имунизираните от през вчерашния ден. В четири точки са систематизираните цифри. Най-много са Пловдив. Нямаме данни някой да има странични резултати след имунизацията ", сподели здравният министър проф. Костадин Ангелов.

" Над 40 млн.лева сме похарчили за ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възобновяване било дълго ", даде за образец Борисов и даде да се разбере, че имунизирането не е толкоз ужасно.

" След такива медикаменти с месеци пациентите не могат да се възстановят ", заключи в края министър председателят.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР