Премиерът Бойко Борисов обяви, че светът върви главоломно към конфликт.

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че светът върви главоломно към конфликт.
Коментари Харесай

Борисов: Темата Шенген е ясна, очакваме решение

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че светът върви стремглаво към спор. "Все по-лош оракул излизам ", означи Борисов, като напомни, че от няколко месеца споделя по какъв начин ще се влошат връзките и най-после ще стигнем до най-лошото.

"...виждате към този момент, че политиците с имена, страни си приказват за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората. Недалеч от нашата граница Турция води война. Апелирам дипломацията и ние да създадем всичко належащо да решим рецесията с дипломатически средства ", прикани още министър-председателят по време на взаимния брифинг с австрийския си сътрудник Себастиан Курц, който е на посещаване у нас.

Борисов съобщи, че Австрия стои зад приемането на България в Шенген и посочи, че страната ни е образец по какъв начин би трябвало да се оправят останалите с миграцията.

"По Западните Балкани за коридорите имаме цялостното схващане. Разбрахме се с министрите по какъв начин да работим, с цел да можем да подготвим хибридното финансиране и да можем да създадем инфраструктурата на Западните Балкани необратима. Разговаряхме по тематиката за газовия хъб и за доставките на газ от другите източниците. И в тази сфера чакам да ми помогне с неговата експертиза и това, което има и Австрия като максимален газов хъб ", добави Бойко Борисов.

По думите му тематиката Шенген е ясна и всички виждали, че сме се справили.

"Със Себастиан Курц имаме и еднообразно схващане за опазването на външните граници и европейското население да е умерено - уточни Борисов - При срещите ми с Ангела Меркел, Марк Рюте, Виктор Орбан, пред тях постоянно съм казвал, че 2018 година би трябвало да се преглежда като българо-австрийско председателство по главните тематики, тъй като нито можем да стартираме и да приключим за 6 месеца развой като Западните Балкани, нито защитата на външните граници, нито всички общо тематики и решения, които би трябвало да вземем по Дъблинско съглашение, кохезионна политика и всичко останало "

Премиерът благодари за оценката на австрийския водач Курц за опазването на външната граница на Европейски Съюз.

"С нашите съдружни сътрудници положихме доста старания. Факт е, че всички в Европа правят оценка това, което не ние, а страната България, тук може и опозицията да се усеща горда, е направила по този начин, че всички да правят оценка напъните, които сме положили. Имаме все още нулев мигрантски напън ", сподели още Бойко Борисов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР