Предупреждението за опасно високи температури днес изобщо не беше подминато

...
Предупреждението за опасно високи температури днес изобщо не беше подминато
Коментари Харесай

Специална диета и душ за обитателите на столичния зоопарк

Предупреждението за рисково високи температури през днешния ден въобще не беше подминато в столичния зоопарк. Днес там за животните имаше специфична стратегия и специфична диета.

Сладък заледен специалитет на маймуните, който включва сок от любеница и вътре потопени цели резенчета зеленчуци като чушка, авокадо, аспержи, марула, магданоз е страхотното прелъщение за тях.

Докато маймуните предостатъчно си похапват сладолед на сянка, единственият слон в България, който е на сериозните 58 години, с неспокойствие чакаше леден душ.

" В летните жеги при температури над 25-30 градуса има късмет всеки ден. Спокойно може да изпие 100 литра вода през днешния ден без никакви проблеми ", изяснява зооинженерът Анита Цветанова.

Името ѝ е Артайда. Тежи малко повече от 4 тона, не й разрешават да яде сладолед. И в жегите постоянно основава неверно усещане на посетителите в зоопарка.

" Хората като минават си мислят, че тя е мръсна, че е неподдържана, че ние сме я оставили на пека да седи гладна и жадна, повярвайте - не е по този начин ", добавя още Цветанова.



Тя сама засипва главата си със плява и пясък, тъй като за нея това е като слънцезащитен крем. И с изключение на, че знае по какъв начин да се пази от слънцето, знае по какъв начин да пази и приятелите си.

Такава сериозна баня не е на респект при съседите ѝ - камили. Природата ги е направила по този начин, че мазнината в гърбицата им да се трансформира в метаболитна вода.

" Това оказва помощ в жегите, оказва помощ при неналичието на храна, оказва помощ за прекосяването на огромни дистанции ", споделя Анита Цветанова.

И макар че са единствено от седмица тук, проблеми с температурите те нямат. Но си имат различен проблем.

" Проблемът е само това, че все още две от нашите млади дами си търсят имена ", споделя Цветанова.

И се наложи екипът ни да спомага.

" Татяна. Харесва ли ти името Татяна? Харесва ти...
-Тя обича да похапва, което значи, че напълно наподобява на кръстницата си, тъй че май одобри това име.
Абсолютно, ето да кажем, че това към този момент е новата камила Татяна. "

Която си остава постарому любопитна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР