Представките са често подценявана лексикална смислова единица, Слава Богу, че

...
Представките са често подценявана лексикална смислова единица, Слава Богу, че
Коментари Харесай

Полумакедонски полупедерасти полулетят в полукосмоса

Представките са постоянно подценявана лексикална смислова единица, Слава Богу, че имаме радетели на българския език като емблематичния Балан с патерици, Партений Зографски на фейсбук – бай ви Слави, който да ни подсети за голямото им културно и публично значение. Благодарение на него с малко помощ от логопедично ощетеното му юридическо острие Ива Митева, през днешния ден най-актуалният префикс е „ полу “.

Помните ли, по какъв начин около влизането ни в Европейски Съюз през 2007-а година започнахме да закачаме за щяло и нещяло на всяка втора дума представката „ евро “? Евроинтеграция, еврофондове, евродепутати, евростипендии, евроориентация, еврогейове, евроджендъри, евростатистика, еврокорупция, европрокуратура? Даже клетниците от подуянския Левски получиха модерното название „ евроидиоти “ след умопомрачителната си серия отпадания от футболни колоси като Дебрецен, Спартак Търнава, Сараево, Иртиш, Марибор и Вадуц.

Учебниците по словообразуване настояват, че прибавянето на префикс не внася особена смислова смяна в смисъла на думата. Демек, полукълбата на задника на съседката Цеца отново са си сочни и апетитни, без значение дали ги хващаме в шепата си едно по едно или в сочната им, целулитна целокупност. Същата работа и с предлагането на Трифонов и тошковчетата му за полу/президентска република. Единствената разлика е количествена.

Точно по тази причина ще се въздържа да дефинира бълнуването на дългата холограма от „ Левски “ Г като демонстрация на политическа педерастия. В най-лошия случай евтиният трик на Дългия е полупедерастки – нещо като ориентацията на ранния Елтън Джон или късната Емили Тротинетката. Обаче тази привидно незначителна лексикална морфема изцяло разказва общественото съществуване на Трифонов и бадната му тупанджии и кларнетисти.

Полуобразовани полуселяндури полуспечелиха изборите и полууправляваха в полукоалиция. Полуинвалидизираният им полулидер пуска полудебилни полупослания в обществените мрежи. А подопечните му полуръстове с полуентусиазъм полупопадават дупетата си на полукремълския полупилот в Президентството. Който полу ги приема.

Писна ли ви от половинки? На мен сигурно. Макар да стоят в основата на демократичния политически спор, има моменти в публичната еволюция, в които те са пагубни за общуването, за бъдещето, за психическото ни оцеляване, в случай че щете. Не можеш да угасиш половин пожар, да запушиш половин спукана тръба, да туриш половин стент на покосен от инфаркт, да сложиш половин памперс на осрано кърмаче. Или в действителност можеш, само че както към този момент се разбрахме, няма да получиш смислова смяна на обстановката. Пак ще изгориш, ще се наводниш, умреш, омажеш с лайна, единствено че малко по-бавно.

Така че е извънредно време да спрем да обръщаме внимание на полуобмислените бръщолевици на всякакви полуидиоти, които бълват стратегически оферти към суверена незабавно, щом си заредят батерията на телефона. А да ги пратим да сменят полуоски за половин отплата в някой недодялан сервиз, вместо да оправят страната. Дето от дълго време е полудържава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР