Докато всички очакваха Ергенът да стане (Не)Ерген, той взе, че

...
Докато всички очакваха Ергенът да стане (Не)Ерген, той взе, че
Коментари Харесай

Седмицата: Вържи ергена да са мирни изборите

Докато всички чакаха Ергенът да стане (Не)Ерген, той взе, че се (не)ожени. Отказа Ергенът да направи своя избор, щото нямал избор – нито една от кандидатките не му се връзваше с визиите му, та да го върже постоянно – публично. Да ви звучи познато, в това другояче публично отново предизборно-изборно време, тази „ сага “ на отминалата седмица, през която цяла България се зае да гласоподава малко „ за “ и доста „ срещу “ без никакво самоограничение?

Ми да – 6-и път за три години вървят опитите да си вържем ергенлъка в формален брак (политически му се вика постоянна власт) – и все не става. Изреждат ни се все едни и същи ергени и в последна сметка страната все парясница си остава. Докато (не)избирателят – този дето от ден на ден не върви на избори, щото отново щели да го „ вържат “, чака „ някой различен “ да пристигна и „ просто “ да го оправи.

В тази връзка даже и предизборната акция се гушна с Ергена. Сочещата се за „ най-истинска “ дясна групировка – „ Да, България “ на Христо Иванов (и в партийната си коалиция с ДСБ под формата на „ Демократична България “, и в парламентарната такава с ПП) излезе със слогана „ Не бъди като ергена! Направи своя избор! ” в благозвучие с финала на това едноименното тв риалити „ Ергенът “. Е, небрежно се разведоха с лозунга си, изтривайки го от обществените мрежи, под напора на подигравателна акция. Отказаха се от придобивката по този метод да се разграничат от „ измамника-ерген “, дето излъгал не просто „ всички девойки от риалити формата “, а и „ цяла България “.

И ей го - на резултата в действителност от целия тоя предизборно-изборен ергенлък. Най-после има Промяна! Очернен е, вързан е Ергенът и нещата взеха да си идват „ на мястото “.

Изместени са „ ергените “ от ПП-ДБ, дето не престават да я използват „ смяната “, без да се женят за нея – да я „ не престават “, без да я стартират. Според последните към този момент проучвания на моментните предизборни настройки сватбата на сякаш овдовялата ГЕРБ-СДС върви с цялостна пара – първата й позиция към този момент е на сериозна отдалеченост пред всички останали съгласно деклариралите, че ще гласоподават на предварителните парламентарни избори на 9 юни т.г. Истинският бракоразвод обаче е след челната позиция – втори и трети с несъществена разлика към този момент са „ Възраждане “ и Движение за права и свободи. А ПП-ДБ изпадат чак на 4-ото място, където във врата им дишат Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Ама освен, че под формата на оправячи в жанр „ някой различен “ като дихатели са се засилили да прескочат в юбилейния парламент две леви кобили и една дясна – и „ Левицата “ и „ Солидарна България “, и „ Синя България “.

А за похлупак въжето за връзването на политпартийния ергенлък може да се окаже още по-дебело. Че има едни „ цели “ към 600 000 гласоподаватели – една четвърт от обичайно (по принцип) гласуващите, които към момента не са решили дефинитивно за кого ще гласоподават.

С което картинката радикално може да се промени. Ама това в случай че въобще решат изборно да се женят. Че то таман за изборите май ще огрее най-сетне слънце и ще се тръгне за гъби след тоя все дъжд. Пък и морският сезон напряко ще плаче тогава за разкриване и по-добре ергени на плажа, в сравнение с женени за урните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР