Ружа Игнатова, която стои зад измамата с Onecoin, е успяла

...
Ружа Игнатова, която стои зад измамата с Onecoin, е успяла
Коментари Харесай

Криптокралицата Ружа Игнатова е инвестирала в недвижими имоти в Дубай

Ружа Игнатова, която стои зад измамата с Onecoin, е съумяла да влага в Дубай, до момента в който е била подсъдима. Българската бизнесдама и други създатели на криптовалутата, която се оказа следващата пирамида, са съумели да търгуват с първокласни недвижими парцели, откакто абсурдът към този момент е избухнал, написа Le Monde .

Царството на криптокралицата е кратковременно, само че то обаче е доста доходоносно. През 2014 година българската бизнесдама Ружа Игнатова започва Onecoin - нова криптовалута с упоритостта да се конкурира с Bitcoin.

Организирани са конференции за разпространение на това ново " цифрово Елдорадо ", бизнесът процъфтява и вложителите се стичат.

Но единствено за две години всичко се срутва. Onecoin се оказа следващата пирамида, която измами милиони нещастни вложители с повече от 4 милиарда $ (7,34 милиарда лева).

Американските управляващи реагират доста бързо: те упрекват Ружа Игнатова в машинация и пране на пари, след което на 12 октомври 2017 година издават федерална заповед за ареста ѝ.

Но криптокралицата е по-бързо. " Вземаме парите, бягаме и упрекваме някой различен ", е предложила тя на съоснователя на измамата незабавно след стартирането на подправената ѝ цифрова валута.

Влагайки парите си там, където е устата ѝ, тя ликвидира фирмите си за Onecoin, качва се на аероплан до Атина и изчезва някъде във въздуха. Включена в листата на ФБР с десетте най-издирвани лица, криптокралицата в никакъв случай не се появява още веднъж. Някои споделят, че е мъртва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР